SLUČAJ KLEČKA: Sud ukinuo kućni pritvor Fatmiru Ljimaju

SLUČAJ KLEČKA: Sud ukinuo kućni pritvor Fatmiru Ljimaju

Crna Hronika -
Ukidanje pritvora Ljimaju i još petorici osumnjičenih usledilo je posle svedočenja Bisljima Zurapijas koji nije potvrdio postojanje zatvora u Klečki

PRIŠTINA - Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini danas je odlučilo da ukine meru pritvora poslaniku Skupštine Kosova, Fatmira Ljimaja i drugim bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova optuženih za izvršenje ratnih zloćina u slućaju Klečka.

To je prištinskim medijima potvrdio jedan od branilaca Ljimaja, prištinski advokat Tom Gaši.

Ljimaj i petorica drugih optuženih se terete za izvršenje ratnih zloćina u zatvoru u selu Klečka tokom marta 1999 godine.

Juče je kao svedok tužilaštva svedočio Bisljim Zurapi, koji je jedno vreme bio komandant OVK, koji nije potvrdio postojanje zatvora u Klečki.

Suđenje se nastavlja 3 jula, kada će, kako se očekuje odbrana pozvati svoje svedoke.

Do kraja glavnog pretresa, okrivljeni su dužni da se svakodnevno javljaju stanici policije, njihovi pašoši su i dalje oduzeti i ine smeju da napuštaju Kosovo, saopštila je Misija Euleksa.

U saopštenju se obajšnjava da je sudsko veće odlučilo da meru kućnog pritvora zameni merom javljanja stanici policije "jer je u ranijim presudama Apelacionog suda navedeno da je mera kućnog pritvora uglavnom potrebna da bi se otklonio rizik od ometanja svedoka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track