LAŽNI ALIBI LEGIJI: Apelacioni bivšim crvenim beretkama smanjio kaznu

LAŽNI ALIBI LEGIJI: Apelacioni bivšim crvenim beretkama smanjio kaznu

Crna Hronika -
Prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, od 29. decembra 2010, Dejan Ivković, Nenad Ćebić i Vukašin Vukašinović osuđeni su na po deset meseci zatvora. Kazne im je Apelacioni sud smanjio na po šest meseci zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu smanjio je sa deset na šest meseci kazne trojici osuđenih za davanje lažnog iskaza pri svedočenju pod zakletvom, objavljeno je na sajtu tog suda.

Prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, od 29. decembra 2010, Dejan Ivković, Nenad Ćebić i Vukašin Vukašinović osuđeni su na po deset meseci zatvora. Kazne im je Apelacioni sud smanjio na po šest meseci zatvora.

Oni su, kako je tada utvrđeno, lažno svedočili u procesu protiv Milorada Ulemeka, Branka Berčeka, Leonida Milivojevića, Duška Maričića, Nenada Bujoševića, Nenada Ilića, Radomira Markovića i Milorada Bracanovića, koji su pravnosnažno bili osuđeni za zločinačko udruživanje, ubistvo i drugo. Ivković, Ćebić i Vukašinović su "pri saslušanja na glavnom pretresu izneli tvrdnje za koje su bili svesni da su neistinite, a u nameri da potvrde odbranu Ulemeka i ostalih okrivljenih".

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da je preinačena pravna kvalifikacija dela koje su počinili primenjujući po okrivljene blaže zakonske odredbe.

Takođe su "sagledane olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani okrivljenih, kao i protek vremena od osam godina od izvršenja dela".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track