OKONČANO SASLUŠANJE: Novosadski urbanisti pušteni na slobodu

OKONČANO SASLUŠANJE: Novosadski urbanisti pušteni na slobodu

Crna Hronika -
Iako im nije određen pritvor, njima je sud zabranio kontakt s određenim brojem svedoka u postupku

NOVI SAD - Nakon višesatnog ispitivanja u Višem sudu u Novom Sadu, svih šestoro bivših čelnika novosadske Uprave za urbanizam, kako prenose lokalni mediji, pušteni su jutros da se brane sa slobode.

Iako im nije određen pritvor, njima je sud zabranio kontakt s određenim brojem svedoka u postupku.

"Svih šestoro je iznelo svoju odbranu koja se, uglavnom, zasniva na tome da su odluke donosili u skladu s propisima i da nikom nisu nameravali da pribave imovinsku korist", obrazložio je svoju odluku dežurni istražni sudija Miroslav Alimpić.

Kako je dalje naveo, osim što im dokumentacija pribavljena u policijskoj istrazi nije dostupna, pri donošenju odluke o puštanju na slobodu, uz meru zabrane kontakta s određenim svedocima, "imali smo u vidu i starosno doba nekih od njih".

Podsećamo, predsednica Komisije za planove Milica Kostreš (36), članica te komisije Živka Maraš (66), načelnici Gradske uprave za urbanizam Zlatibor Paunov (67) i Tijana Pavlov (40), kao i pomoćnik načelnika te uprave Marica Milinković (49) privedeni su u petak zbog sumnje da su pojedinim investitorima odobravali projekte prostorno veće od onih koje su propisi dozvoljavali i tako im omogućili da ostvare nezakonitu korist od milion evra, dok se za Miodragom Krnajskim (65), koji je takođe nekadašnji član Komisije i vlasnik Arhitektonskog biroa "Arhing", intenzivno traga.

Zajedno s njima, priveden je i Leonid Nešić (57), takođe, bivši član novosadske Komisije za planove i vlasnik "NES investa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track