Brutalno pretučena dvojica vozača GSP

Huligani divljali u autobusima i tramvajima

Brutalno pretučena dvojica vozača GSP

Crna Hronika -
Trojica napadača, u dva odvojena slučaja, nasrnula na V. Đ. i S. D. i nanela im povrede zbog kojih su završili u bolnici

BEOGRAD - Nadležni, zaštitite vozače gradskog prevoza!Vozači GSP „Beograd“ V. Đ. (27) i S. D. (57) brutalno su pretučeni, dok je jedan autobus demoliran u nedelju uveče u Beogradu. Obojica vozača su posle ukazane lekarske pomoći puštena kući, a policija je privela huligane koji su tukli V. Đ. Za trećim saučesnikom još se traga.- Napadači su u nedelju oko ponoći, u Nemanjinoj ulici, iz čista mira štanglom nasrnuli na V. Đ. (27), vozača tramvaja na liniji 3L. Oni su najpre stajali na sredini vozila i galamili, a zatim su dotrčali do vozača i počeli da ga udaraju gde su stigli! U ovom napadu V. Đ. je zadobio povrede ruke - kaže izvor Kurira.Samo nekoliko sati ranije, na meti napadača bio je i S. D. (57), vozač autobusa na liniji 33.- Nepoznati nasilnik nasrnuo je na S. D. na okretnici kod Pančevačkog mosta. Udarao ga je pesnicama, ali je, srećom, vozač prošao bez težih posledica - priča naš sagovornik.(Z. N.)

Hajka na vozačeDejan Danojlić, predsednik sindikata GSP „Nezavisnost“, kaže da je u poslednje vreme učestala hajka na vozače.- Ovo je prevršilo svaku meru! Svakog dana u Beogradu budu pretučeni jedan ili dvojica vozača. Apelujemo na nadležne da nas zaštite. Zar treba nekog da ubiju da bi se odreagovalo - pita se Danojlić.

Kad će nas nadležni zaštititi?Pretučeni vozač tramvaja V. Đ. sinoć je za Kurir opisao torturu kroz koju je prošao.- Kada sam skrenuo u Nemanjinu ulicu, mladići su počeli su da me vređaju jer su hteli da idu ka Novom Beogradu. Onda je jedan od njih izvadio šipku i udario me po leđima. Drugi put je hteo da me udari u glavu, ali udarac sam blokirao rukom. Ubrzo su na silu otvorili vrata i pobegli. Pitam se šta treba da se dogodi da bi nas nadležni zaštitili - jada se pretučeni mladić za Kurir.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track