BRČKO: Zmija ugrizla devojčicu (3) za ruku!

BRČKO: Zmija ugrizla devojčicu (3) za ruku!

Crna Hronika -
Nikolina Krstić je krenula da pomiluje mačku, kada je ugledala zmiju i trgnula se, a zmija je odreagovala i ugrizla je za desnu mišku

BRČKO - Nikolinu Krstić, trogodišnju devojčicu iz Donjih Dubravica kod Brčkog, ujela je zmija dok se igrala u dvorištu.

Njena majka Danijela Krstić je ispričala da je porodica bila u dvorištu porodične kuće i da je u jednom trenutku devojčica krenula da pomiluje mačku koja je bila u blizini.

"Iznenada je ugledala zmiju, koja je izašla iz obližnje pšenice, i kako se ćerka naglo trgnula zmija je, verovatno, odreagovala i ugrizla je za desnu mišku. Odmah sam iz ranica isisala krv i potražila lekara", rekla je Krstićeva.

Devojčicu su prevezli u Opštu bolnicu Brčko, gde je zadržana na pedijatrijskom odeljenju radi posmatranja. Šef Odeljenja pedijatrije Enisa Nuković rekla je da je devojčica vitalno stabilna i da joj je trenutno uključena samo infuzija.

"Mala Nikolina je imala sreću da ugriz nije bio dubok i da su njeni roditelji reagovali brzo", rekla je Nukovićeva. Meštani ne znaju o kojoj vrsti zmije je reč, ali zbog trouglastog oblika glave veruju da je opasna. Deda povređene devojčice Boško Krstić kaže da je u Donjim Dubravicama i okolnim podmajevičkim selima ovog proleća primećena prava najezda zmija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track