PARE NISU PROBLEM: Mišković nudi 25 miliona evra za jemstvo!
Foto: Nebojša Mandić

Ponuda sudu

PARE NISU PROBLEM: Mišković nudi 25 miliona evra za jemstvo!

Crna Hronika -
Odbrana vlasnika Delte predložiće Specijalnom sudu u Beogradu da pusti vlasnika Delta holdinga da se brani sa slobode uz jemstvo

BEOGRAD - Odbrana Miroslava Miškovića predložiće Specijalnom sudu u Beogradu da pusti vlasnika Delta holdinga da se brani sa slobode uz jemstvo, koje bi moglo da iznosi 25 miliona evra!Miškovićev advokat Zdenko Tomanović nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju, kao ni eventualni iznos jemstva. U Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija potvrđeno je da je Mišković u ponedeljak uveče prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa pritiskom, saznaje Danas!

Miškoviću je urađen test opterećenja srca i sada se očekuje da nalazi sa VMA budu dostavljeni zatvorskim vlastima. Mišković je u međuvremenu vraćen u pritvor beogradskog Centralnog zatvora, a da li će u njemu i ostati, zavisiće od mišljenja lekara. Kao i u slučaju bilo kog pritvorenika, navode izvori Danasa, ukoliko je medicinski nalaz takav da zahteva bolničko lečenje, Mišković će biti prebačen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Prema dosadašnjem iskustvu, iznos jemstva u zamenu za odbranu sa slobode može da ide do iznosa za koji se u optužnici tereti osumnjičeni. Prema optužnici, koja je stupila na snagu 7. juna, prilikom izlaska Miškovića iz vlasništva Preduzeća za puteve Niš, njegovom preduzeću i preduzeću njegovog sina Marka pribavljena je nezakonita korist u iznosu od 2,3 milijarde dinara i 217.064 evra.

Izbegli su i plaćanje poreza od oko 320 miliona dinara, a stekli su i zgradu u Takovskoj 6, ranije u vlasništvu PZP Niš, procenjenu na 3,8 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track