Ko štiti ovog batinaša iz Pančeva?

VELIKA SRAMOTA - Prekoračio svoja ovlašćenja, a i dalje patrolira ulicama

Ko štiti ovog batinaša iz Pančeva?

Crna Hronika -
Policajac koji je šutnuo u glavu uhapšenog Dragana A. dok je ležao na zemlji i dalje radi iako se protiv njega vodi disciplinski postupak. Njegove kolege sumnjaju da ga čuva neko moćan

BEOGRAD - Nasilnik i dalje patrolira ulicama!Policajac Bojan S., koji je 11. juna šutirao uhapšenog Dragana A. (51) dok je savladan ležao na zemlji, i dalje patrolira pančevačkim ulicama iako je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. To je izazvalo negodovanje građana, ali i njegovih kolega, koji smatraju da ne bi smeo više da radi u policiji.- Čovek i dalje najnormalnije dolazi na posao iako smo svi videli kako besno šutira uhapšenog koji je savladan i na zemlji! To je strašno! Uvereni smo u to da ga neko na višoj instanci u MUP štiti i namerno oteže disciplinski postupak da bi se sve zataškalo i zaboravilo - kaže jedan Bojanov kolega.Međutim, Jovica Antonić, portparol Policijske uprave Pančevo, kaže da u tome što policajac nasilnik i dalje radi nema ničeg sumnjivog niti nezakonitog jer tokom trajanja disciplinskog postupka službenik ne mora da bude udaljen s posla.Pokrenut postupak- Pokrenut je postupak zbog teške povrede radnih obaveza i dužnosti i sad je sve na disciplinskom starešini i sudiji. I nama je u interesu da se interna istraga što pre završi jer ne želimo da se kalja ugled policije ili da neko ličnim postupcima potpuno uništi akciju koju smo izveli veoma uspešno - rekao je Antonić. Kako Kurir saznaje, Bojan S. je i ranije imao slične incidente, ali za njih nikad nije odgovarao.- I ovog puta se pokazalo da njega neko čuva. Ne vidim nijedan drugi razlog zašto nije odmah udaljen s dužnosti do završetka disciplinskog postupka - kaže Bojanov kolega koji je hteo da ostane anoniman. Njegovo mišljenje deli i većina policajaca. Kažu da ne žele da ih zbog Bojanovog nekontrolisanog postupka građani gledaju popreko i vređaju kao što su to radili devedesetih godina.Narušen ugled- Ne možemo da dozvolimo da sav naš rad i trud budu ugroženi zbog jednog lošeg pojedinca. Ovakve kolege policiji narušavaju ugled. Posle Bojanovog incidenta građani misle da smo svi siledžije - priča policajac.Da podsetimo, Bojan S. bio je u grupi čuvara reda koja je u utorak oko podne intervenisala nakon što je Dragan A. s „kratežom“ u rukama došao na plato ispred zgrade Gradske uprave u Pančevu, zahtevajući razgovor s gradonačelnikom ili njegovim zamenikom. Policija je savladala i oborila naoružanog muškarca, a onda je „hrabri“ Bojan S. dotrčao i već uhapšenog Dragana šutnuo u glavu!

Zlatko Nikolić: Imidž se teško gradi, a lako rušiKriminolog Zlatko Nikolić kaže da je dobro što je policija pokrenula disciplinski postupak protiv Bojana S., ali da taj postupak ipak ne treba podizati na nivo drame.- Svakako da šutiranje čoveka koji je savladan na podu nije za pohvalu. Naime, ugled policije teško se gradi, a lako ruši. Ipak, gledao sam taj snimak i vidim da se tu sve dešavalo u trenutku. Verovatno se policajac i više od ostalih uplašio iako on to nikada ne bi priznao, pa se ispraznio na taj način - rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track