NESREĆA U KOLUBARI: Zapalila se dva radnika!

NESREĆA U KOLUBARI: Zapalila se dva radnika!

Crna Hronika -
Do nesreće je došlo kada su dvojica radnika pokušali da brenerom iseku parče lima u bunkeru veličine nekoliko kvadrata kada se dogodila eksplozija koja je upalila zaostalu ugljenu prašinu

BEOGRAD - Dva radnika „Kolubare-Metal“ S. M. (43) i N. D. (33) teško su povređena danas oko 11 i 30 sati kada se u bunkeru uglja u vreočkoj „Sušari“ za vreme remonta ovog postrojenja zapalila ugljena prašina.

Oni su sa teškim opekotinama preneti prvo u lazarevačku hitnu službu odakle su prebačeni u beogradski Urgentni centar.

Kako je rekao jedan od rukovodioca u „Preradi uglja“, čiji se pogoni od pre desetak dana nalaze u remontu. Do nesreće je došlo kada su dvojica radnika pokušali da brenerom iseku parče lima u bunkeru veličine nekoliko kvadrata. Tog trenutka dogodila se eksplozija kada se upalila zaostala ugljena prašina.

- To su iskusni radnici i uspeli su da iskoče iz bunkera pre nego što im je vatra zahvatila celo telo. To im je sigurno spasilo živote. Pre toga oni su na tri prethodna bunkera obavili slične popravke - navodi sagovornik.

Prema navodima dežurnog lekara u hitnoj službi u Lazarevcu dvojica radnika su u ovu ustanovu primljeni sa teškim opekotinama. N.D. je dovežen sa povredama po rukama i nogama dok je S.M. teže povređen i njemu je plamen zahvatio veću površinu tela.

Prema poslednjim informacijama zdravstveno stanje povređenih radnika je veoma ozbiljno. Jedan od radnika je zadržan u Urgentnom centru u šok sobi, dok je drugi prebačen na Kliniku za opekotine u Zvečanskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track