PSIHOPATA S NOŽEM: Bićeš moja ili ničija!

ISTRAGA Policija saslušala napadača na Tanju J. (33)

PSIHOPATA S NOŽEM: Bićeš moja ili ničija!

Crna Hronika -
Priznanje: Bio sam zaslepljen njenom lepotom i rekao sam joj da ne mogu da živim bez nje, ispričao inspektorima osumnjičeni Risto J. (29)

KRALJEVO - Nasilnik i psihijatrijski bolesnik!- Imao sam ozbiljne namere s Tanjom jer sam znao da je razvedena i da živi sama s detetom, ali ona me uporno odbijala. Molio sam je i preklinjao da mi pruži šansu, ali uzalud... Njena lepota i ponašanje su me zaslepili i odlučio sam da pokušam još jednom. Znao sam da uveče sa sinom šeta Karađorđevom ulicom i zato sam biciklom otišao do stovarišta u toj ulici. Ona je ubrzo naišla i ja sam joj prišao. Još jednom sam joj rekao da je volim, da ne mogu da živim bez nje i da će biti moja ili ničija. Nije me shvatila ozbiljno, gotovo da mi se nasmejala u lice! Tada mi je pukao film! Potegao sam nož i počeo da je ubadam dok se nije srušila!Munjevito hapšenjeOvo je, kako saznajemo, na saslušanju u policiji izjavio Risto J. (29), koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je u nedelju uveče nožem teško ranio Tanju J. (33) naočigled njenog sina od 13 godina! Nakon napada Risto je pobegao i iste noći napustio Kraljevo, ali se sutradan vratio autobusom u grad.- Pošto ga je policija ranije primetila, inspektori su ga sačekali na jednoj od stanica. Hapšenje je bilo munjevito i pažljivo izvedeno kako ne bi bili ugroženi životi ostalih putnika - rekao je sagovornik Kurira.Četiri ubodaPritisnut dokazima, Rista J. je priznao šta je uradio i do tančina opisao napad.- On je priznao da je u više navrata prilazio Tanji i da ju je često zvao telefonom. Policija je našla i nož korišćen u napadu, a veštačenjem je potvrđeno da je oružje bilo u rukama osumnjičenog Riste J. Na nožu je bilo i tragova Tanjine krvi - kazao je izvor Kurira.Iste noći Tanja je operisana u Zdravstvenom centru „Studenica“, a lekari su konstatovali da ju je napadač dvaput ubo u grudi, jednom u vrat i jednom u leđa. Osim plućne maramice, ostali ubodi nisu oštetili nijedan vitalni organ.Rista J. je, kako saznajemo, bio ne samo nasilnik već i psihijatrijski bolesnik kojem je u nekoliko navrata izricana mera psihijatrijskog lečenja.

Napadao i učenikeRista J. je, kako saznajemo, stari znanac policije i suda. U više navrata je kažnjavan i osuđivan zbog krađa i napada, a njegove žrtve bili su i učenici jedne srednje škole u Kraljevu.

Izbegavala je RistuTanja J. je sa sinom živela kod majke nedaleko od mesta napada, a Rista J. joj je bio komšija.- Viđala sam Tanju sa sinom, kojem je posvećivala svu pažnju posle razvoda u januaru 2011. godine. Plašila se nove veze dok joj dete ne odraste. Žalila se da je saleće momak mlađi od nje, koji nije čist, pa ga je zbog toga izbegavala, a on je često kružio biciklom oko zgrade u kojoj je živela - ispričala je jedna komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track