OBRAČUN STARACA: Zbog štapa iskasapio nožem rođenog brata

Ubistvo na Petlovom brdu

OBRAČUN STARACA: Zbog štapa iskasapio nožem rođenog brata

Crna Hronika -
Krvavo- Dragoslav J. (80) uhapšen zbog sumnje da je Slobodana J. (82) nekoliko puta ubo u grudi

BEOGRAD - Napao brata koji je ležao u krevetu!Dragoslav J. (80) uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio brata Slobodana J. (82) u njihovoj porodičnoj kući na Petlovom brdu. Zločin se dogodio u sredu oko 23 sata dok je Slobodan ležao u krevetu. Motiv ubistva zasad nije poznat, ali se pretpostavlja da mu je prethodila svađa zbog štapa.- Žestoko su se raspravljali! Vređali su se i vikali jedan na drugoga, a onda je Slobodan prekinuo da se svađa i otišao da legne - priča sagovornik Kurira.Znao da neće preživetiDragoslava je to još više iznerviralo, pa je uzeo nož.- Prišao je bratu, koji je tek bio zadremao, i zario mu nož u grudi. Teško ranjeni starac jauknuo je i nekako skupio snagu da ustane iz kreveta, izađe na ulicu i potraži pomoć od komšija - kaže naš izvor.Dragoslavljeva ćerka Aleksandra, s kojom su braća živela, spavala je u vreme zločina, ni ne sluteći kakva se drama odigrava u kući. Slobodan je uspeo da stigne do komšija.- Vikao je: „Ubi me brat, ubi me brat!“ Kad smo izašli, videli smo krvavog Slobodana. Pomogli smo mu da sedne na stolicu i polivali ga vodom. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Slobodan je znao da neće preživeti. Držao se za grudi, iz kojih je lila krv, i govorio nam: „Gotov sam! Nema meni spasa“ - priča potresena komšinica braće.Policija je ubrzo stigla i uhapsila Dragoslava J.- Dok su ga privodili, stalno je pričao da su se posvađali zbog nekog štapa - rekla je komšinica.U policiji priznao zločinKako nezvanično saznajemo, Dragoslav J. je na saslušanju u policiji priznao krivično delo za koje se tereti. Istovremeno, porodica Dragoslava i Slobodana J. juče nije želela da daje bilo kakve izjave.- Ne znamo šta se desilo! Verovatno su njih dvojica imala nekih svojih problema - bilo je sve što nam je rekao jedan od rođaka.

Mesto užasa... Kuća na Petlovom brdu u kojoj se desio zločin
Mesto užasa... Kuća na Petlovom brdu u kojoj se desio zločin

Professor i direktorDragoslav J. je, prema rečima komšija, do penzije radio kao direktor ekspoziture nekadašnje Beobanke.- Slobodan je bio profesor, imao je i doktorat. Bio je divan čovek, uvek spreman da svakome pomogne u nevolji - priča potreseni komšija.

Slobodan brinuo o bratuDragoslav je kasno dobio ćerku Aleksandru. Supruga, koja je bila mnogo mlađa od njega, umrla je pre neke četiri godine. Ubrzo posle toga Dragoslav se razboleo, bio je dementan, a mislim da je imao i psihičkih problema. Slobodan je tada preuzeo brigu o svom bratu i bratanici. Inače, i Slobodan je udovac i ima dva sina - priča komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track