Veljović: Bezuspešan pritisak na policiju da zaustavi istrage

Veljović: Bezuspešan pritisak na policiju da zaustavi istrage

Crna Hronika -
Veljović tvrdi da će svaki pokušaj da se utiče na rad Uprave kriminalističke policije i Direkcije, u jeku velikih afera koje potresaju zemlju, biti bezuspešan

BEOGRAD- Policija će do kraja godine, ako ne i ranije, staviti tačku na rasvetljavanje sve 24 sporne privatizacije, rekao direktor policije Milorad Veljović i poručio da neće biti zaštićenih ni povlašćenih, bez obzira na direktne i indirektne pritiske, kojima je policija izložena.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da će do kraja godine, ako ne i ranije, policija staviti tačku na rasvetljavanje sve 24 sporne privatizacije i poručio da neće biti zaštićenih ni povlašćenih, bez obzira na direktne i indirektne pritiske, kojima je policija izložena.

Veljović tvrdi da će svaki pokušaj da se utiče na rad Uprave kriminalističke policije i Direkcije, u jeku velikih afera koje potresaju zemlju, biti bezuspešan.

Odgovarajući na pitanje da li je iko od državnih funkcionera sugerisao da se obustave pojedine istrage, Veljović je rekao da "postoje 'dobronamerni' saveti, ali i otvoreno nuđenje određenih povlastica".

"Policija se tome dostojanstveno odupire, ali neko mora da stane i iza nas. Ne u smislu da imamo političkog patrona, nego želimo još više da učvrstimo profesionalni odnos. Srećom, sada su se za to stekli uslovi. Zato ovu šansu treba svi da iskoristimo", napomenuo je Veljović.

On smatra da policija mora da se odvoji od politike i da radi isključivo u interesu države i naroda.

Veljović nije želeo da komentariše "novinske spekulacije" o tome da je neki aktuelni ministar pod istragom, ističući da su ušli u ovu borbu rešeni da pobede, "kako bismo postavili temelje za pravedniju i bezbedniju Srbiju".

"Činjenica je da organizovanog kriminala i korupcije nema bez sprege sa političarima i vlašću. Neću ni u koga da upirem prstom, mada postoje sumnje da su bliski saradnici pojedinaca iz vlasti imali veze i sa ljudima sa one strane zakona i pokušavaju da utiču na rad policije", rekao je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track