RASTE CRNI BILANS: 18 mrtvih u kanjonu Morače
Foto: BETA AP

Kanjon Morače

RASTE CRNI BILANS: 18 mrtvih u kanjonu Morače

Crna Hronika -
Najmanje 31 osoba je povređena, od čega četvoro kritično. Premijer Dačić ponudio pomoć

PODGORICA - Broj stradalih putnika rumunskog autobusa u saobraćajnoj nesreći na mostu Grlo, između Kolašina i Podgorice, povećan je na 19. Čak 31 osoba je povređena, od čega se četiri bore za život.

Rumunski ambasador u Crnoj Gori Mihail Florovic sinoć je naveo da je poginulo 15 putnika, a da ih je 30 povređeno međutim crni bilans se tokom noći uvećao. Iz Kliničkog centra Crne Gore u nedelju uveče je saopšteno da je operisano 28 putnika, od kojih je osam smešteno na odeljenju intenzivne njege.

Lekar Vladimir Dobričanin je kazao da su povređeni putnici, u većini, teški pacijenti.

Autobus rumunskih registarskih oznaka sleteo je u nedelju, oko 17 časova sa mosta zvanog Grlo, u provaliju, na dubinu od 30 metara, kod mesta Manastir Morača. Autobus je, kako se procenjuje, zaustavila gusta šuma da se ne surva u samo korito reke Morače, što bi, kako se navodi, bilo tragično za sve putnike. Identitet poginulih i povređenih putnika, kako je najavljeno, biće poznat tokom dana.

Povređene putnike posetio je premijer Milo Đukanović, a šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić obavestio je rumunsku vladu o teškoj saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori. Premijer Srbije Ivica Dačić ponudio je svu raspoloživu pomoć Crnoj Gori u trenutku ove tragične nesreće.

Rumunske vlasti poslale avion za preživele

Rumunske vlasti su rano jutros uputile avion kojim će biti vraćeni preživeli u udesu autobusa rumunskih registarskih tablica koji je juče sleteo u provaliju kod manastira Morača. Rumunski ministar odbrane Mirčea Duša izjavio je da je avion rano jutros poleteo iz Bukurešta za Podgoricu, preneo je AP.

http://www.youtube.com/watch?v=HEnyj6fjuzo
http://www.youtube.com/watch?v=O5AvMaH1qQk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja