SAD izručile Nišliju osumnjičenog za pucnjavu
Foto: Rojters

SAD izručile Nišliju osumnjičenog za pucnjavu

Crna Hronika -
Mihajlović je u nedelju, u pratnji policije SAD, avionom prebačen u Beograd.

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države izručile su Srbiji Miloša Mihajlovića (29), koji se poslednjih pet godina nalazio u Americi, nakon dopisa Interpola da je osumnjičen za učestvovanje u pucnjavi u Nišu u aprilu 2008, kada je jedna osoba ubijena, a dve ranjene.

U saopštenju se dodaje da je Mihajlović ušao u Ameriku u maju 2008. i da je Interpol za njim raspisao crvenu poternicu u junu 2011. godine zbog poje američkih imigracionih vlasti, Mihajlović je juče, u pratnji policije SAD, avionom prebačen u Beograd.

Mihajlović se sumnjiči za učešće u pucnjavi u Nišu u aprilu 2008, kada je jedna osoba ubijena, a dve ranjene.

Prema navodima američkih vlasti, on je bio vozač u tom napadu.

Njega su u junu 2011. godine, po dospeću Interpolove poternice, uhapsili pripadnici policije iz Virdžinije i predali ga istražiteljima za državnu bezbednost u Vašingtonu.

Sudija za imigracione procese je u novembru te godine doneo oduku o izručenju, na šta se Mihajlović žalio višoj instanci, koja je sudiji vratila predmet na novo proučavanje dokaza i svedočenja.Isti sudija je u martu ove godine potvrdio svoju prvostepenu odluku.

"Pojedinci kao Mihajlović, koji su došli u SAD da bi našli sigurno utočište od zločina koje su počinili u svojim zemljama, nisu dobrodošli ovde i biće deportovani", rekla je Ivon Evans, direktorka kancelarije za deportacije iz američke prestonice.

Istraga i deportacija vođeni u saradnji sa Interpolom u Vašingtonu i Beogradu.

Američka služba za deportacije je od oktobra 2009. godine izručila 646 stranih državljana koji su u svojim zemljama traženi za teška krivična dela, uključujući ubistva, otmice i silovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track