STIGLI AVIONI: Rumuni povređeni u kanjonu Morače idu kući
Foto: BETA AP

Most Grlo

STIGLI AVIONI: Rumuni povređeni u kanjonu Morače idu kući

Crna Hronika -
Četiri putnika su smeštena na odeljenje intenzivne nege i njihov život je ugrožen

PODGORICA - Rumunski turisti koji su povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, trebalo bi danas da budu prebačeni u Bukurešt.

Iz Rumunije su u Crnu Goru stigla tri aviona za prebacivanje u Bukurešt povređenih i poginulih u udesu rumunskog autobusa koji se dogodio u nedelju na putu između Kolašina i Podgorice. U nesreći je poginulo 18, a povređeno 29 putnika. Od dva vozača autobusa, jedan je stradao.

Četiri putnika, koji su na odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra u Podgorici, prema informacijama lekara, i dalje su životno ugroženi.

Ispred Kliničkog centra od jutros stižu porodice stradalih i povređenih rumunskih turista, ali ne žele da razgovaraju s novinarima. Takođe, u Podgoricu su stigle novinarske ekipe više rumunskih medija, koje izveštavaju o posledicama teške saobraćajne nesreće.

Tim crnogorskih i rumunskih lekara treba danas da odluči koji povređeni putnici mogu biti prebačeni u Rumuniju na dalje lečenje. U Podgoricu je stiglo, kako je saopšteno, oko 30 lekara iz Rumunije. Očekuje se da će povređeni i stradali putnici iz Crne Gore u Rumuniju biti transportovani tokom dana. U Crnoj Gori se od juče nalazi i šef rumunske diplomatije Titus Korlacean, radi koordinacije prebacivanja povređenih i poginulih u saobraćajnom udesu. Rumunski ministar je zahvalio Vladi Crne Gore na svim naporima za spasavanje i medicinsko zbrinjavanje povređenih putnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track