AFERA LUKA BEOGRAD: Saslušan predstavnik Bekove firme

AFERA LUKA BEOGRAD: Saslušan predstavnik Bekove firme

Crna Hronika -
Pored njega, u tužilaštvu su danas svedočila i dva mala akcionara - bivši radnici Luke Beograd u penziji, koji su prodali akcije

BEOGRAD - U okviru istrage protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i još sedmorice osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd, danas je u tužIlaštvu za organizovani krminal kao svedok saslušan predstavnik kupca akcija preduzeća "Vorldfin", koje je u vlasništvu biznismena Milana Beka.

Bubalov branilac koji je prisustvovao saslušanju advokat Zoran Ateljević rekao je da je predstavnik "Vorldfina" posvedočio da je ceo posao kupovine akcije obavljen u skladu sa zakonom.

Pored njega, u tužilaštvu su danas svedočila i dva mala akcionara - bivši radnici Luke Beograd u penziji, koji su prodali akcije.

Ateljević je napomenuo da oni, prema naredbi tužilaštva za sprovođenje istrage, nemaju status oštećenih i da mu nije jasno zašto su saslušavani na okolnosti ekonomske vrednosti akcija, pošto je to pitanje za veštaka finansijsko-ekonomske struke.

Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, čime je država oštećena za više od 5,7 miliona evra.Svi se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Milan Beko je dva puta ove godine u svojstvu građajnina saslušavan u policiji povodom sporne privatizacije Luke, kao i njenog kasnijeg poslovanja, ali on nije osumnjičen u ovom postuku, mada se očekuje njegovo saslušanje kao svedoka.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja, pored Bubala, terete se i bivši direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević, bivši izvršni direktor te agencije Goran Mrđa, bivši direktor Centra za tržište kapitala u toj agenciji Aleksej Misailović, bivši direktor Akcijskog fonda Srbije Aleksandar Gračanac, kao i bivša direktorka Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Naredbom o sprodvođenju istrage, bivši direktor Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac terete se za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.Za krivično delo zloupotreba službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, dok je za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja