AFERA TENKOVSKI DELOVI: Osuđeni makedonski funkcioneri!
Foto: Rojters

AFERA TENKOVSKI DELOVI: Osuđeni makedonski funkcioneri!

Crna Hronika -
Oni se svi terete da su prilikom nabavke delova za tenkove zloupotrebili službeni položaj tako što je bilo nabavljeno više tenkovskih delova nego što je bilo potrebno, čime je budžet Ministarstva odbrane oštećen za dva miliona evra

SKOPLJE - Sud u Skoplju osudio je na po tri godine zatvora bivšeg ministra odbrane Makedonije Vladu Bučkovskog i bivšeg načelnika Generalštaba Metodija Stambolijskog zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom nabavke tenkovskih delova, javili su makedonski mediji.

Krivični sud je danas u Skoplju objavio presude za petoricu okrivljenih u slučaju "Tenkovski delovi", za koje su presuđene zatvorske kazne od ukupno 13 godina.

Oni se svi terete da su prilikom nabavke delova za tenkove zloupotrebili službeni položaj tako što je bilo nabavljeno više tenkovskih delova nego što je bilo potrebno, čime je budžet Ministarstva odbrane oštećen za dva miliona evra.

Osim bivšeg ministra odbrane i bivšeg načelnika generalštabam danas su na po dve godine zatvora osuđena i dva tadašnja službenika u Ministarstvu odbrane Aco Đurčevski i Nelko Menkinovski.

Direktor Fabrike vojne opreme u Skoplju Mitre Petkovski, kome je suđeno zbog prodaje spornih tenkovskih delova, osuđen je na tri godine zatvora.

Ovo je druga prvostepena presuda u procesu koji traje šest godina, pošto je Apelacioni sud u Skoplju ukinuo prvu presudu i vratio proces na ponovo suđenje.

Tada su Bučkovski i Stambolijski bili osuđeni na 3,5 godina zatvora, dok su Menkinovski, Đurčevski i Petkovski bili osuđeni na kaznu zatvora od po tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track