PRITVOR: Uvezao kinesku robu vrednu 350 miliona dinara i prodao na crno!
Foto: Kurir

PRITVOR: Uvezao kinesku robu vrednu 350 miliona dinara i prodao na crno!

Crna Hronika -
Osumnjičeni tereti da je prodao robu nepoznatim kupcima "na crno", a da u poslovnim knjigama nije evidentirao prodaju te robe

KRUŠEVAC - Kruševačka policija odredila je meru zadržavanja vlasniku preduzeća "Gotlib - Gotliba", Z.P. (30) iz Varvarina, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoje osnovi sumnje da je Z.P. tokom 2011. godine preko svog preduzeća izvršio uvoz robe iz Kine, u vrednosti od preko 350 miliona dinara, koju nije evidentirao u svojim poslovnim knjigama, navodi se u saopštenju policije.

U saopštenju se dodaje da se osumnjičeni tereti da je prodao robu nepoznatim kupcima "na crno", a da u poslovnim knjigama nije evidentirao prodaju te robe.

Postoje i osnovi sumnje, navodi se, da je u navedenom periodu Z.P. sa tekućih računa svog preduzeća podigao gotov novac u iznosu od oko 45 miliona dinara, koji potiče od prometa druge robe koji nije upotrebio za poslovne svrhe preduzeća već za sebe.

Policija je saopštila i da postoje osnovi sumnje da je navedenim radnjama Z.P. pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 395 miliona dinara.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kruševcu, navodi se u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track