SVIREPO: Ubio komšiju dok je kosio travu!
Foto: Slađana Stojanović

ubistvo u Gardinovcima kod Titela

SVIREPO: Ubio komšiju dok je kosio travu!

Crna Hronika -
Vadi se na alkohol-Pera Radak (54) zadržan u pritvoru zbog toga što je pijan iz lovačke puške ispalio hitac u glavu Milojici Tomoviću (60) dok mu je ovaj bio okrenut leđima u dvorištu

TITEL - Kukavički ubio poznanika.Pera Radak (54) priznao je da je iz lovačke puške pucao u glavu komšiji Milojici Tomoviću (60) u petak uveče i određen mu je pritvor do 48 časova. Radak je ubio Tomovića dok je kosio travu u dvorištu u Ulici Stevana Nikoletića broj 11. u Gardinovcima kod Titela. Nakon zločina Radak je pobegao i zaključao se u svojoj kući. Kad je stigla policija odlučio je da se ipak preda.- Bio sam pijan. Da sam bio trezan, verovatno ne bih to uradio - pokušao je da opravda svoj zločin u policiji Radak.Svađali seMotiv ubistva još nije poznat. Prema rečima komšija, Milojica i Pera su se posvađali pre tragedije.- Ne znam tačno oko čega, ali mislim da je bila neka potpuno bezazlena stvar. Vikali su jedan na drugog, a potom je Pera besno utrčao u svoju kuću, uzeo pušku i ubio komšiju - priča naš izvor.Porodica ubijenog Tomovića ne može da veruje da je ubijen. Iz njihove kuće u Zmaj Jovinoj ulici broj 6. juče su se čuli samo jecaji. Rodbina i prijatelji ne mogu da smire suprugu Danicu i ćerke Milijanu i Jelenu, koje ne mogu da veruju da je Milojica mrtav.- Održavao je tu kuću. Zato je i išao da kosi travu i eto šta mu se dogodilo. Ni kriv ni dužan je nastradao - rekla je jedna rođaka ubijenog.Pored sanduka s Tomovićevim telom rođaci i prijatelji izjavljivali su saučešće.- Ubi ga pijanica! I to na takav kukavički način. Pucao mu iza leđa dok je radio da prehrani porodicu - kaže brat nastradalog Toplica Tomović.Milojica se izdržavao radeći po tuđim kućama. Kad zatreba, krečio je, okopavao bašte, kosio travu i radio slične poslove koji su mu bili plaćeni.- Šta nam uradi ovaj ludak? Zašto? - pita se kroz suze očajni brat Toplica.Porodičan čovekDrugi brat Relja dodaje da je Milojica bio izuzetno vredan i da se celog života mučio.- Bio je porodičan čovek. Otkad je ostao bez stalnog posla, zarađivao je radeći pošteno u selu. Svi su ga znali kao poštenog i vrednog čoveka. Pitajte slobodno ljude, niko vam neće reći nijednu ružnu reč o njemu - kaže Relja.Iako je skromno zarađivao, Milojica je uspeo da ćerke izvede na put.- Mlađa Jelena završila je fakultet, dok je druga Milijana udata - kaže Relja, dodajući da njegov brat Milojica nikada nije imao sukob ni sa kim u selu, pa ni s Perom.Pera Radak će uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Ovde je ubijen Milojica Tomović
Ovde je ubijen Milojica Tomović

Ubica alkoholičarO ubici Peri Radaku niko u selu nema lepe reči. Svi ga znaju kao pijanicu.- Ima rođenog brata i obojica su alkoholičari. Njih dvojica bili su oženjeni s dve rođene sestre, koje nisu mogle da trpe njihova opijanja, pa su ih napustile. Tad im je umro i otac. Od tuge, verovatno, gledajući šta mu sinovi rade. A oni su se tek tad prepustili alkoholu - kaže brat Toplica.Očeva puškaPera je lovačku pušku nasledio od oca. Nije poznato da li je imao dozvolu za nju.- Znamo da je to još od njegovog oca. Policija ju je oduzela, ali ne znamo ništa više od toga - kaže jedna komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track