MISTERIJA: Lekari sumnjaju da je beba ubijena!

Policija istražuje smrt tek rođenog dečaka

MISTERIJA: Lekari sumnjaju da je beba ubijena!

Crna Hronika -
Žika Marinković i njegova supruga Ana Banješan iz Velikog Gradišta kažu da je njihovo dete, rođeno pre dve nedelje, odjednom počelo da krvari iz nosa i usta, a zatim je umrlo

VELIKO GRADIŠTE - Čeka se nalaz sa obdukcije.Žika Marinković (36) i njegova supruga Ana Banješan (18) iz Velikog Gradišta odneli su juče ujutru u bolnicu svoju bebu, staru oko dve nedelje, jer nije davala znake života. Lekari su, kako saznajemo, konstatovali smrt i pozvali policiju jer postoji mogućnost da dete nije umrlo prirodnom smrću. Žika i Ana, međutim, tvrde da je beba umrla iz čista mira.Iznenada mu pozliloŽika Marinković kaže da je suprugu probudio oko tri sata ujutru da podoji njihovog sina i da je tada s njim sve bilo u redu.- Ana je ustala i uzela bebu. Počela je da je doji, a ja sam se vratio u krevet. Oko šest sati ujutru probudio me je njen plač. Video sam da drži bebu, kojoj je krv curila iz nosa i usta - kaže Marinković.On navodi da je odmah pozvao brata da ih vozi u bolnicu.- Dok sam se ja oblačio, Ana, beba i moj brat već su bili otišli u Gradište u bolnicu. Krenuo sam za njima peške i, kad sam stigao, lekari su mi rekli da je beba mrtva - ispričao je on. Ana Banješan, majka deteta, ispričala je da ne zna šta se dogodilo s bebom i da je sve bilo u redu kad ju je podojila oko tri sata.- Kad me je muž probudio, beba je bila živa i zdrava. Uzela sam je, kao i svaki put, u naručje i podojila. Stavila sam je da spava i vratila se u krevet. Nešto mi nije dalo mira oko šest sati ujutru. Ustala sam i videla da je dete sve krvavo. Počela sam da plačem i to je probudilo mog supruga. Uzeo je bebu u naručje i takođe počeo da plače - priča ona.Žika i Ana kažu da čekaju nalaz sa obdukcije kako bi saznali šta se dogodilo.- U šoku smo, ovo je velika tuga, ali život ide dalje - kažu očajni roditelji.Beba bez imenaPrijatelji kažu da je Žika nakon svog prvog braka, iz kojeg ima šestoro dece, brinuo o Ani i njihovom tek rođenom sinu kao da mu je prvo.- Starao se o njima i mnogo radio kako bi obezbedio bar minimalno za sve sedmoro dece. Često ga nije bilo kod kuće jer je stalno radio. Međutim, kad god je bio slobodan i nije prodavao gvožđe, bio je s decom - kaže jedan prijatelj. Inače, roditelji bebi još nisu bili dali ime.

Istraga će otkriti uzrok smrtiJasmina Tišma, portparol požarevačke policije, potvrdila je da je oko 7.15 u bolnicu u Velikom Gradištu dovedena beba stara dve nedelje bez znakova života.- Telo deteta prebačeno je u požarevačku bolnicu, gde će biti obavljena obdukcija. Daljom istragom trebalo bi da bude utvrđeno kako je beba umrla i da li je smrt bila prirodna - kaže Tišma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track