NEMA DOKAZA: Maneken Damjan Perović oslobođen za silovanje devojke!
Foto: Zorana Jeftić

PRESUDA Damjan Perović dobio devet meseci zatvora

NEMA DOKAZA: Maneken Damjan Perović oslobođen za silovanje devojke!

Crna Hronika -
Perović oslobođen optužbe za silovanje prijateljice jer za to nije bilo dokaza, ali je osuđen za nanošenje povreda

BEOGRAD - Smireno saslušao presudu.Maneken Damjan Perović (30) oslobođen je u sredu optužbi da je krajem juna 2011. godine brutalno silovao prijateljicu B. M. (36), ali je osuđen na devet meseci zatvora zbog nanošenja lakih povreda istoj devojci! Budući da je u pritvoru proveo više od godinu dana, to znači da je Perović već odslužio ovu kaznu!Prvo išla kod majke- Devojka je izjavila da je posle svega otišla da spava, pošto se prethodno istuširala. Sudsko veće nije uspelo da nađe sličan slučaj u sudskoj praksi - da posle takvog čina žena mirno legne i zaspi prirodnim snom - rekao je u obrazloženju presude sudija Višeg suda u Beogradu Dragomir Gerasimović. Kako je naveo, neobično je bilo i što je, kad se probudila, B. M. posle osam ili devet sati sna, umesto u policiju, otišla da se požali majci.- U sklopu svih dokaza, izjave oštećene, njene majke, sudskih veštaka i ostalih svedoka, sud nije našao dokaze da je Damjan Perović silovao oštećenu - rekao je sudija.Sud je, međutim, utvrdio da brojne povrede koje je B. M. imala po licu i telu nisu mogle da nastanu samo od grubog seksualnog odnosa.Mnogo povreda- Brojnost povreda na telu devojke, kao i činjenica da su nanete ženi, fizički slabijoj, kao i kontinuitet njihovog nanošenja, bile su otežavajuće okolnosti za okrivljenog Damjana Perovića i zbog toga je on osuđen na devet meseci zatvora.Perović se, podsetimo, teretio da je krajem juna u stanu B. M. u Zemunu nekoliko sati silovao i mučio devojku pošto ga je ona pozvala da zajedno gledaju film.(J. S.)

Majka devojke nije reagovalaVioleta S., majka oštećene devojke, sedela je juče u publici Višeg suda i mirno saslušala presudu. Njena ćerka, devojka za koju je sud utvrdio da nije silovana, iako je to tvrdila tokom postupka, juče se nije pojavila u sudnici.

Hronologija♦ 27. juna 2011 - Perović bio s devojkom B. M.♦ 28. jun 2011 - uhapšen po prijavi B. M.♦ 9. maj 2012 - počelo suđenje u Višem sudu♦ 9. jul 2012 - Perović izašao iz pritvora♦ 10. jul 2013 - osuđen na devet meseci zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track