IZNUDA: Bivši zet od Bidže tražio 4.000 evra!
Foto: Marina Lopičić

Dobrivoje Budimirović na meti reketaša

IZNUDA: Bivši zet od Bidže tražio 4.000 evra!

Crna Hronika -
Poziv Iznuđivači pre hapšenja nekoliko puta zvali Bidžu telefonom i govorili mu: „Mrtav si, ispod auta ti je bomba“, rekao izvor Kurira

NIŠ - Pakleni plan!Aleksandar T. (45) iz Svilajnca, bivši zet nekadašnjeg gradonačelnika ovog grada i nekadašnjeg narodnog poslanika Dobrivoja Budimirovića Bidže (66), uhapšen je jer je u dogovoru s trojicom svojih prijatelja od nekadašnjeg tasta pokušao da iznudi 420.000 dinara! Niška policija saopštila je da su, osim Aleksandra, uhapšeni još i Saša S. (50) i Zoran S. (51), obojica iz Aleksinca, kao i penzionisani policijski inspektor Dragi J. (58) iz Niša. Svi oni sumnjiče se da su Budimiroviću telefonom saopštili da mu je ispod vozila postavljena bomba i da mora da im plati 420.000 dinara ako želi da spase glavu.Zvali iz kafaneKako saznajemo, ideja o iznudi novca rodila se tokom pijanke osumnjičenih u kafani u Aleksincu.- Bidžin bivši zet Aleksandar, Saša i Zoran su u bliskim rodbinskim odnosima, a Dragi im je zajednički prijatelj. Oni su se okupili u kafani i kad su se napili, odlučili su da pokušaju da izmame novac od Bidže. Nekoliko puta su ga zvali telefonom i govorili mu: „Mrtav si, ubićemo te, ispod auta ti je postavljena bomba. Moraš da nam daš 420.000 dinara ili ćemo je aktivirati.“ Budimirović je odmah prijavio pretnje i mi smo osumnjičene locirali za nepunih sat vremena! Kad smo ih našli, oni su i dalje sedeli u kafani i pili! Priveli smo ih, a oni su tad počeli da prebacuju krivicu jedan na drugog. Bivši Budimirovićev zet tvrdio je da je to uradio da bi uterao neki raniji dug - kaže naš sagovornik.Uplašio sam seI Budimirović za Kurir priznaje da pretnje nije shvatio kao šalu.- Naravno da sam se uplašio! Nije ovo prvi put da mi prete, i kuću su mi palili, pa sam imao razloga da strahujem. Nisam znao ko mi preti, ja sam policiji podneo prijavu protiv nepoznate osobe. Kasnije sam saznao da je osumnjičen moj bivši zet. On je bio oženjen mojom ćerkom, ali je pre šest-sedam meseci napustio našu kuću. Nemam pojma zbog čega je to uradio, ali mogu da kažem da su bilo kakve priče o mom navodnom dugu prema bilo kome najobičnije budalaštine - kazao je Budimirović.

Telefonske pretnje shvatio vrlo ozbiljno... Dobrivoje Budimirović
Telefonske pretnje shvatio vrlo ozbiljno... Dobrivoje Budimirović

Reketaši bili mrtvi pijaniIako su reketaši bili mrtvi pijani, njihove pretnje shvaćene su vrlo ozbiljno!- Protivdiverzantska jedinica detaljno je pregledala Budimirovićevu kuću i auto, ali ništa nije nađeno. To, međutim, ne isključuje mogućnost da su imali saradnike koji bi stvarno podmetnuli bombu - kaže naš sagovornik.

Pokušali da prevare policijuInteresantno je da su izvršioci pokušali policiju da odvedu na pogrešan trag.- Oni su pozivali Policijsku stanicu u Aleksincu i prijavljivali navodnog iznuđivača, ali policija nije nasela na prevaru, već ih je uhvatila na delu - rekao je naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja