AFERA INDEKS: Dekan Pravnog nije saslušan zbog bolesti!

Smederevo

AFERA INDEKS: Dekan Pravnog nije saslušan zbog bolesti!

Crna Hronika -
Branilac Staniša Nikolić tražio je novo veštačenje zdravstvenog, psihičkog i fizičkog stanja njegovog branjenika jer sumnja u nalaz Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

SMEDEREVO - Dekan kragujevačkog Pravnog fakulteta Predrag Stojanović, optužen u predmetu korupcije na tom fakultetu, danas je prisustvovao glavnoj raspravi, ali nije saslušan jer njegov branilac smatra da zdravstveno stanje optuženog nije takvo da bi mogao da se brani.

Predrag Stojanović iz Kraljeva, profesor kragujevačkog Pravnog fakulteta, optužen je da je u više navrata, od 2002. do februara 2007. zahtevao i dobio novac da bi u indeks studenata upisivao pozitivne ocene, a da studenti ne izlaze na ispit, niti pokažu znanje za pozitivnu ocenu, navela je ranije predsednik Višeg suda Slađana Bojković.

Branilac Staniša Nikolić je tražio novo veštačenje zdravstvenog, psihičkog i fizičkog stanja njegovog branjenika jer je uveren da se sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je veštačio, "priklanja" sudu.

Nikolić je predložio niz medicinskih ustanova u Beogradu koje bi mogle da daju potpunije mišljenje o zdravstvenom stanju njegovog branjenika.

Optuženi Stojanović nije danas dao izjavu jer u slučaju kada odbrana ima primedbe u pogledu veštačenja, a pritom ne osporava stručnost, neophodno je neposredno saslušanje veštaka, navela je predsednica sudskog veća Slađana Bojković.

Optuženom profesoru je prvog dana saslušanja u predkrivičnom postupku, pre šest godina, pozlilo i prebačen je u bolnicu. Zbog narušenog zdravlja nije do sada mogao da se odazove pozivu za suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track