SLUČAJ KLEČKA: Arheolog potvrdio postojanje masovne grobnice!

Ratni zločini nad Srbima

SLUČAJ KLEČKA: Arheolog potvrdio postojanje masovne grobnice!

Crna Hronika -
Arheolog sudske medicine Sesili Kroper potvrdila je na suđenju Fatmiru Ljimaju da je u selu Klečka postojala masovna grobnica u kojoj su likvidirani Srbi

PRIŠTINA - Arheologinja iz Velike Britanije Sesili Kroper rekla je na suđenju nekadašnjem komandantu OVK Fatmiru Ljimaju u Prištini da je u selu Klečka, gde je bio logor te formacije, pronađena masovna grobnica.

Sesili Kroper je u utorak svedočila da je učestvovala u iskopavanju sedam osoba sahranjenih u dve grobnice.

Njihova tela su nađena zahvaljujući svedočenju Agima Zogaja, koji je, pošto se predao Kforu, pokazao grobnice, opisao način pogubljenja i dao lične podatke, piše dnevnik Koha ditore.

Zogaj, koji je bio zaštićeni svedok, pronađen je obešen u jednom parku u Nemačkoj. Na sudu je utvrđeno da se, posle otkopavanja i analize u Klečki, pokazalo da je dao tačne podatke.

Kroperova je dodala da je ispod tela jednog ubijenog u grobnici u regionu Klecke pronašla sečivo kose. Ona je dodala da je učestvovala u iskopavanju sedam osoba sahranjenih u dve grobice.

"Našli smo dve grobnice - u jednoj su bila dva posmrtna ostatka, a u drugoj pet", rekla je svedokinja, bivši arheolog u Direkciji za sudsku medicinu Euleksa.

Pored Limaja za ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima se sudi i Arbenu Krasnićiju, Naseru Krasnićiju, Nedžmiju Krasnićiju, Behljulju Ljimaju, Refkiju Mazrekuu, Naseru Šalji, Sabitu Šalji, Šabanu Šalji i Besimu Šurdaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track