UHAPŠENI: Račune otvarali lažnim papirima!

Falsifikovanje i prevara

UHAPŠENI: Račune otvarali lažnim papirima!

Crna Hronika -
Osumnjičeni se terete da su lažnim ličnim kartama otvarali račune u banci, a zatim sa računa firme Knez Petrol preneli na fiktivne firme 24,7 miliona evra

BEOGRAD - Beogradska policija je uhapsila je V. R. (36) i N. P. (36) iz Beograda zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je V. R. krajem juna ove godine uz falsifikovanu ličnu kartu na ime Predraga Mihajlovića i svojom fotografijom, otvorio račune firme "Knez Petrol" iz Beograda i "MBM“ TRANS" iz Uba u Dunav banci i Hipo-alpe adrija banci. Osumnjičeni je u te banke doveo za sada neidentifikovane osobe, koje su imale falsifikovane lične karte sa svojim fotografijama, ali sa podacima stvarnih vlasnika firmi "Knez Petrol" i "MBM“ TRANS".

Na osnovu falsifikovanih isprava otvorili su tekuće račune tih preduzeća i deponovali potpise. Istovremeno je V. R. uz falsifikovane pasoše slovenačkih državljana registrovao firme "Pedurkom" Ruma i "Premitgor" iz Beograda, nakon čega su napravljene falsifikovane menice i menična ovlašćenja na osnovu kojih je sa računa "Knez Petrol" preneto na račun "Pedurkoma" ukupno 24,7 miliona dinara i sa računa "MBM-TRANSA" 529.758 dinara.

Nakon uplate na račun "Pedurkoma novac je istog dana prebačena na račun "Premitgora".

V. R. se sumnjiči da je koristio falsifikovanu ličnu kartu sa svojom fotografijom i podacima Srđana Nikolića i da je u martu ove godine, sa falsifikovanim ovlašćenjem osnivača i direktora preduzeća "Remarko" i "Remarko trgovina", otvorio u Vojvođanskoj banci tekuće račune tih preduzeća.

Osumnjičeni je falsifikovao rešenja Privrednog suda u Beogradu o prinudnoj naplati, koja je predao Narodnoj banci Srbije, na osnovu kojih je sa računa "Unikredit lizing Srbije" preneto 44 miliona dinara, sa računa Telenora 51 milion dinara, sa računa S-lizinga 55 miliona dinara i sa računa Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA 48 miliona dinara, na račune preduzeća "Remarko" i "Remarko trgovina".

Pošto se radilo o sumnjivim transakcijama reagovale su finansijske službe oštećenih preduzeća i novac je blokiran i vraćen. Postoji sumnja da je V. R. registrovao i firmu "TRASHBACK PLUS" - Beograd, na osnovu falsifikovane lične isprave, a potom je osumnjičeni N. P. falsifikovanom dokumetacijom pokušao da u Hipo alpe-adrija banci obavi promenu lica ovlašćenog za raspolaganje novcem te firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja