ULICA SMRTI: U Ustaničkoj ginu pešaci, vozači, motoristi...
Foto: Dragan Kadić

Crna tačka

ULICA SMRTI: U Ustaničkoj ginu pešaci, vozači, motoristi...

Crna Hronika -
Posebno se za tragičnom može smatrati okretnica autobusa u čijoj se blizini dogodila noćašnja tragedija

BEOGRAD - Ustanička ulica u Beogradu, posle tragedije u kojoj je stradala Andrea Bojanić kada je na nju u četvrtak uveče naleteo Aleksandar Mitrović (20) svojim BMW X6, mogla bi slobodno da se uvrsti u jednu od opasnijih ulica u gradu, a time i dobije oznaku crne tačke.

U ovoj ulici dogodio se veliki broj saobraćajnih nezgoda u kojoj je bilo poginulih, ali i povređenih vozača, suvozača, motociklista i pešaka. U noći 11. na 13. jun dvojica mladića povređeni su kao pešaci u Ustaničkoj ulici ispred osnovne škole. U naletanju dečak od 15 godina zadobio je povrede kolena, a drugi muškarac star 18 godina kontuziju kuka i oba kolena i prevezeni su u Uregntni centar. Posebno se za tragičnom može smatrati okretnica autobusa u Ustaničkoj u čijoj se blizini dogodila noćašnja tragedija.

Naime skoro pet meseci ranije 23.februara u teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini okretnice u Ustaničkoj poginuli su Ana Veljković (29) i Bojan Knežević (30) . Nesreća se dogodila kada je knežević iz zasada nepoznatih razloga opelom sleteo sa kolovoza i udario u banderu. Tom prilikom opel se bukvalno obmotao oko bandere. Inače polovni opel u kome su stradali Ana i Bojan, kupljen je nekoliko sati ranije.

Po tragediji ostaće upamćena i saobraćajka koja se dogodila 2.novembra 2011 godine kada je poginuo motociklista Marin Sinovčić (47) u sudaru sa „škodom“ na uglu ulica Ustaničke i Vojvode Toze na Voždovcu. Prema rečima očevidaca, motociklista se kretao velikom brzinom iz pravca hotela „Slavija“ i udario u branik automobila koji je iz suprotnog smera skretao u Ulicu vojvode Toze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track