SUD: Mesec dana pritvora Aleksandru Mitroviću!
Foto: Facebook

Završeno saslušanje

SUD: Mesec dana pritvora Aleksandru Mitroviću!

Crna Hronika -
Mitroviću je pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela koje mu se stavlja na teret

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do mesec dana Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika kompanije "Pink" Željka Mitrovića, zbog sumnje da je u saobraćajnoj nesreći usmrtio maloletnu A. B. (17).

Portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić kaže da je Mitroviću pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Protiv Mitrovića je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nepružanje prve pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pregazio je preksinoć oko 23.30 Andreu Bojanić (17) na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu! Od zadobijenih povreda Andrea je izdahnula na licu mesta, a vozaču je, posle saslušanja u policiji, određeno bilo zadržavanje do 48 sati.

Mitrović je vozio BMW X6 i velikom brzinom je išao niz Ustaničku ulicu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra. Kad je došao do pešačkog prelaza, gde postoji i semafor, iznenada se pojavila Andrea koja je prelazila ulicu.Nakon udarca Aleksandar se nije zaustavio, već je, ne smanjujući brzinu, produžio ka Dušanovcu!

Aleksandar je vozio još kilometar i tek onda se zaustavio. Prema našim saznanjima, on je odmah pozvao oca i ispričao šta se desilo, a tek dva i po sata posle nesreće došao je u beogradsku policiju u prisustvu advokata i oca Željka, koji je u četvrtak uveče oko 22.30 časova doputovao iz Londona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja