Carina zaplenila devize i zlato na Gradini!
Foto: Uprava Carina

Šverc

Carina zaplenila devize i zlato na Gradini!

Crna Hronika -
Carina je prošlog vikenda na prelazu Gradina od turskih državljana zaplenila devize i zlato koje su oni pokušali prošvercovati u svojim vozilima

BEOGRAD - Proteklog vikenda na graničnom prelazu Gradina carinici sprečili dva prekršaja prenosa veće količine deviza od dozvoljene, čija je ukupna vrednost 400.000 švedskih kruna i oko 40.000 evra, kao i pokušaj krijumčarenja 70 grama zlata.

Suma od 400.000 švedskih kruna i 10.000 evra otkrivena je u subortu tokom detaljne kontrole automobila marke "Krajsler" kojim je upravljao švedski državljanin, turske nacionalnosti vozeći se sa saputnikom iz Švedske za Tursku.

Novac je pronađen ispod kasete, upakovan u tamne kese i pokriven prostirkom, dok je još 20.000 evra otkriveno u torbici putnika.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak novca je privremeno zadržan.

Istog dana, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar carinici su otkrili 70 grama zlatnog nakita kod srpskog državljanina iz Novog Pazara koji se vraćao iz Istanbula.

On je prethodno carinskoj kontroli prijavio samo svoj lični prtljag, da bi u prednjem džepu njegovih pantalona bilo pronađeno 16 zlatnih lančića.

Na istom graničnom prelazu danas je sprečen pokušaj trojice turskih državljana da iz Republike Srbije iznesu 28.800 evra veći iznos od dozvoljenog.

Novac je, kako je saopšteno, pronađen tokom detaljne kontrole vozila marke "BMW X5" u torbicama putnika.

Kod jednog putnika je otkriveno 23.000 evra dok je kod drugog pronađeno 25.800 evra. Treći putnik je kod sebe imao dozvoljeni iznos u visini od 10.000 evra.

Dvojici putnika koji su sa sobom nosili novac u iznosu većem od dozvoljenog limita, vraćeno je po 10.000 evra, dok je ostatak, odnosno 28.800 evra privremeno zadržano do okončanja deviznog prekršaja, navodi Uprava carina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track