Kragujevac: Trojica uhapšena za šverc 103 kg eksploziva!

Presečen kanal

Kragujevac: Trojica uhapšena za šverc 103 kg eksploziva!

Crna Hronika -
Eksploziv je iznet iz magacina rudnika Resavica u Krepoljinu i policija nastavlja istragu kakve su namere stajale iza krađe eksploziva, a policija je dodala i da su se uhapšeni ranije bavili švercom eksploziva

KRAGUJEVAC - Zbog nedozvoljene trgovine eksplozivom, koji potiče iz rudnika Resavica, danas su uhapšene tri osobe i određen im je policijski pritvor.

Uhapšeni su braća Slađan P. (33) i Senad P. (31) i Miodrag Š (41), svi sa područja opštine Žagubica.

"Eksploziv je otkriven u putničkom automobilu, na naplatnoj rampi kod skretanja za Batočinu, oko sat iza ponoći", izjavio je načelnik Policijske uprave Kragujevac Ivan Đorović.

On je naveo da je reč je o 103 kilograma eksploziva i oko 300 detonatora kapisli, čiji su uzorci poslati na veštačenje, kako bi se utvrdili vrsta i kvalitet.

"Eksploziv je iznet iz magacina rudnika Resavica u Krepoljinu i policija nastavlja istragu kakve su namere stajale iza krađe eksploziva", rekao je Đorović novinarima i dodao da policija raspolaže informacijom da su se uhapšeni i ranije bavili švercom eksploziva, ali u mnogo manjim količinama.

Đorović je naglasio da su dve od tri uhapšene osobe zaposlene u rudniku Resavica i da je Batočina bila mesto koje je ranije dogovoreno za primopredaju.

Prema grubim procenama, vrednost 103 kilograma eksploziva je oko 30.000 evra, a ukradena količina bila bi dovoljna za mesečni rad rudnika.

Da podsetimo kragujevečka kriminalistička policija u sredu rano ujutro je presekla švercerski kanal i zaplenila 103 kg ekploziva i 300 detonatorskih kapisla, izjavio je načelinik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović. On je dodao da eksploziv potiče iz rudnika Resavica u Krepoljinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track