Još deset svedoka u istrazi protiv sina Željka Mitrovića
Foto: Dragan Kadić

Traže nove dokaze o udesu u Ustaničkoj

Još deset svedoka u istrazi protiv sina Željka Mitrovića

Crna Hronika -
U narednih desetak dana biće saslušano više osoba koje su videle da je Aleksandar Mitrović (20) džipom BMW X5 na pešačkom prelazu na Voždovcu pregazio Andreu Bojanić (17)

BEOGRAD - Pune ruke posla.Više tužilaštvo predložilo je juče saslušanje još 10 svedoka u istrazi koja se vodi protiv Aleksandra Mitrovića (20), sina vlasnika televizije Pink, koji je 18. jula na pešačkom prelazu pregazio Andreu Bojanić (17). Prema rečima našeg sagovornika iz suda, policija je ranije, na zahtev tužilaštva, prikupila više dokaza na osnovu kojih je zatraženo saslušanje novih svedoka.Veštačenje- Nakon toga bi trebalo da budu stvoreni uslovi da spisi predmeta o Aleksandrovom fizičkom i psihičkom stanju u vreme udesa, kao i o povredama koje je pokojna devojka zadobila pri udarcu, budu upućeni na sudsko-medicinsko veštačenje. Potom će se uraditi i veštačenje veštaka saobraćajne struke - rekao je Kurirov izvor blizak istrazi.Naš sagovornik dodaje da će nakon saslušanja svedoka i završetka veštačenja tužilaštvo odlučiti šta će dalje raditi s predmetom.- Postoji mogućnost proširenja istrage, odnosno da se sakupe dodatni dokazi ili izjave i veštačenja. Međutim, ukoliko istraga bude kompletirana, onda ostaje da se podigne optužnica ili da se odustane od gonjenja okrivljenog - navodi naš izvor iz suda.Pobegao s lica mesta Podsetimo, Aleksandar Mitrović usmrtio je terenskim vozilom BMV X5 Andreu Bojanić oko 23.30 u Ustaničkoj ulici, a zatim pobegao s mesta nesreće. Dva sata kasnije, u pratnji advokata i oca pojavio se u beogradskoj policiji, gde mu je određen pritvor.(M. D.)

Aleksandar Mitrović i Andrea Bojanić
Aleksandar Mitrović i Andrea Bojanić

U pritvoru do daljegAleksandru Mitroviću određen je pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.- Verujemo da je to osnovni razlog zbog kojeg njegov branilac nije podneo predlog da mu se ukine pritvor - naveo je izvor Kurira iz Palate pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track