DOLIJALI: Provaljivali u kuće i krali biste sa grobalja!

Smederevska Palanka

DOLIJALI: Provaljivali u kuće i krali biste sa grobalja!

Crna Hronika -
Miodraga S. sumnjiči se za provalu kuća i prodavnica, dok policija Ivicu M. osim za krađu tereti i za krađu nadgorbnih bisit sa grobalja u okolini Smederevske palanke

SMEDEREVO- Policajci u Smederevskoj Palanci, uhapsili su Miodraga S. (29) iz Smedereva i Ivicu M. (42) iz Smederevske Palanke, zbog postojanja osnovane sumnje da su na području Smederevske Palanke izvršili više krivičnih dela teške krađe.

Oni se sumnjiče da su, u periodu od januara do kraja jula ove godine, na području Smederevske Palanke izvršili preko 30 krivičnih dela teške krađe, tako što su vršili provale kuća i prodavnica, a zatim iz unutrašnjosti oduzimali novac, tehničku robu i druge vredne predmete.

Ukupna vrednost ukradene robe biće utvrđena naknadno, kada se svi vlasnici kuća budu izjasnili o visini štete, a verovatno se radi o sumi od nekoliko miliona dinara.

Ivica M. se takođe sumnjiči i za krađu nadrgobnih bisti sa groblja na području Smederevske Palanke, izvršenih tokom februara meseca 2013. Tako je zajedno sa Darkom P. i Draganom N. iz Smederevske Palanke, sa groblja u selu Golobok ukrao 3 nadgrobne biste, u selu Baničina 2 nadgobne biste, a u selu Grčac jednu bistu u prirodnoj veličini. Vrednost ukradenih nadgrobnih bisti prelazi iznos od 1,5 milina dinara.

S obzirom da su krađe nadgrobnih bisti uznemirile meštane sela u smederevsko palanačkoj opštini, rasvetljavanje i identifikacija nepoznatih izvršilaca bio je prioritetan zadatak pripadnika smederevske policije tokom prethodnih meseci.

Policija je saopštila i da se nastavlja operativni rad na identifikaciji ostalih učesnika i pomagača u izvršenju ovih krivičnih dela. Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track