CARINA: Zaplenjeni šortsevi i majice vredne 13.500 evra!
Foto: Carina

Skrivali u džakovima

CARINA: Zaplenjeni šortsevi i majice vredne 13.500 evra!

Crna Hronika -
Carinici su replike poznatih robnih marki pronašli skrivene u džakovima među ostalom robom, koja je otkrivena posle kompletnog istovara kamiona bosanskih registracija

beograd - Carinici su na graničnom prelazu Kotroman, 02.08.2013. godine, sprečili pokušaj šverca veće količine neprijavljene tekstilne robe za koju postoji sumnja da povređuje i pravo intelektualne svojine. Vrednost robe procenjena je na preko 13.500 evra.

Zahvaljujući analizi rizika koja je ukazivala na moguće nepravilnosti, kamion bosansko-hercegovačkih registaracija, koji se na prelazu pojavio u petak popodne, podvrgnut je detaljnom pregledu. Carinici su istovarili kamion i pregledali svaki komad robe po svim navedenim stavkama.

Prema tranzitnom dokumentu pomenuti kamion je prevozio oko 12 tona razne robe, ali je nakon detaljnog pregleda u njemu pronađena i veća količina sakrivene i neprijavljene robe. Nju nije bilo moguće uočiti bez kompletnog raspakivanja, jer je bila skrivena u vrećama sa ostalom prijavljenom robom.

Reč je uglavnom o tekstilu (šortsevi, majice, pidžame, trenerke, jakne i tekstil u rolnama), kao i o galanteriji (novčanici, kaiševi, ženske torbe), na kojima su istaknuta imena poznatih robnih marki ''Adidas'', ''Nike'', ''Gucci'', ''Armani'', ''Tomy Hilfinger'', ''Burberry'' i dr.

Prekršajni postupak protiv vozača, 35-godišnjeg državljanina BiH iz Tuzle, okončan je po hitnom postupku pošto se radi o stranom državljaninu i on je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 304.100 dinara i oduzimanjem robe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track