Pritvorenik pobegao da bi sa devojkom otputovao na more!

Osumnjičeni iskoristio nepažnju čuvara

Pritvorenik pobegao da bi sa devojkom otputovao na more!

Crna Hronika -
Ferenc Fazekaš (20) iz Novog Sada iznenada skočio sa zubarske stolice, odgurnuo stražara i pobegao sa Stomatološkog fakulteta

NOVI SAD - Kao na filmu!Pritvorenik Ferenc Fazekaš (20) iz Novog Sada, koji se nalazio u Okružnom zatvoru zbog razbojništva, pobegao je novosadskom čuvaru u ponedeljak oko 10 sati! Potera za Fazekašom još traje, a Kurir nezvanično saznaje da se ovaj pritvorenik odlučio na bekstvo da bi s devojkom otišao na more u Crnu Goru.Čuvar se opustio- Pritvorenik se požalio čuvarima na zubobolju, a budući da u zatvoru nema zubara, odlučeno je da Fazekaš „maricom“ bude prevezen do Stomatološkog fakulteta. Zatvorenika je od Okružnog zatvora pratio samo jedan zatvorski čuvar, iako po pravilu u „marici“ moraju da budu najmanje dva čuvara! Uprava zatvora je obavestila sud o Fazekašovom bekstvu, a ujedno je raspisana centralna poternica za beguncem - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje da je u ponedeljak, nešto pre deset sati, „marica“ u kojoj je bio Fazekaš stigla na parking Stomatološkog fakulteta. Čuvar je otključao vrata i izveo pritvorenika.- Ništa nije ukazivalo da je mladić nervozan, niti da će nešto da pokuša bekstvo. Čuvar ga je uveo u zubarsku ordinaciju, gde mu je skinuo lisice, računajući da će biti miran dok je kod zubara. Dok je pritvorenik sedeo na zubarskoj stolici, čuvar se verovatno malo više opustio i nije obraćao toliko pažnju na njega. To je on primetio i iskoristio momenat! Iznenada je skočio sa stolice i odgurnuo čuvara, koji je pokušao da ga zaustavi, a onda dao se u bekstvo - ispričao je naš izvor.„Stani, stani!“Dalje je sve, prema rečima našeg sagovornika, izgledalo kao u akcionim filmovima!- Video sam kako mladić istrčava iz zgrade Stomatološkog fakulteta, a nedugo potom za njim je istrčao i uniformisani čuvar, koji je sve vreme vikao: „Stani, stani!“ Begunac je, međutim, bio mnogo brži od čuvara i već je dobrano bio odmakao kad je čuvar pokušao da zaustavi mladića na skuteru. Trenutak je trajala rasprava sa vozačem, a onda je čuvar seo na skuter i pokušao da stigne begunca, koji je već bio daleko odmakao. Kasnije sam čuo od medicinskih sestara koje tu rade da je pobegao pritvorenik iz zatvora - rekao je jedan od očevidaca.

U Novom Sadu bežali i ranije4. avgust 2009 - Pritvorenik Boris Radovanović (42) iz Novog Sada pobegao je dok su ga dovodili u privatnu stomatološku ordinaciju u Ulici Avgusta Cesarca u Novom Sadu. Radovanović je još u bekstvu.n 11. jun 2011 - Đuro Ogrizović (26) iz Vrbasa pobegao je iz zatvora u Novom Sadu. On je tokom noći uspeo da izađe kroz prozor svoje ćelije i domogne se zatvorskog dvorišta. Popeo se na krov druge zatvorske zgrade i pobegao, ali je posle dva meseca i osam dana nađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track