ZVORNIK: Presretnut i pretučen povratnik!

Nasilje

ZVORNIK: Presretnut i pretučen povratnik!

Crna Hronika -
Nasilnici su izleteli iz belog audija presreli povratnika Nezira Dardagana i izudarali ga a zatim pobegli

ZVORNIK - Nezir Dardagan (73) povratnik u Zvornik pretučen je jutros nešto pre 05,00 sati na putu od porodične kuće do džamije Begsuja, gde je krenuo da klanja Bajram-namaz.

Nezira i njegovog sina Fehima, koji inače živi u Austriji, presrela su trojica napadača i nakon vređanja i psovki fizički ih napali i pri tome mu naneli ozbiljne telesne povrede.

- Kad smo naišli videli smo preprečen automobil bele boje marke “Audi” i oni su već presreli i maltretirali čoveka koga znam po imenu Memija Gobeljić. Potom su nas pitali “ima li ovde selama?". Otac je odgovorio da ima i onda je dobio jak udarac u lice. Nastavili su ga tući, a druga dvojica su napala mene, kazao je Fehim Dardagan.

Starac je završio na zemlji i nakon kraćeg naguravanja sa njegovim sinom, napadači su se udaljili.

Nezir Dardagan je odveden u Opštu bolnicu u Zvorniku gde su mu je konstatovane lakše telesene povrede, pa je pušten kući. Utvrđeno je da nije bilo lomova, ali mu je zbog velike natekline na levom oku preporučen specijalistički pregled. Napadnuti povratnik, koji je inače pretrpio više srčanih i moždanih udara se veoma loše oseća.

- S obzirom na vreme i način napada, očigledno je da je sve ranije dobro bilo pripremljeno da se zastraše muslimani u Zvorniku, kaže Mustafa ef. Muharemović, predsjednik Medžlisa IZ Zvornik.

On najavljuje da će se sastati sa načelnikom opštine Zoranom Stevanovićem i tražiti da se pronađu i počinioci i organizatori ovog ataka, jer se, kako kaže, ovo ne može smatrati sporadičnim incidentom kakvih je ranije bilo u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track