Sin Nasera Keljmendija napustio Crnu Goru

Liridon Keljmendi

Sin Nasera Keljmendija napustio Crnu Goru

Crna Hronika -
Keljmendi mlađi je Crnu Goru napustio juče, nakon što mu je policija pre dva dana uručila rešenje o proterivanju, po nalogu resornog ministarstva

PODGORICA - Liridon Keljmendi, sin narko bosa Nasera Keljmendija, napustio je Crnu Goru na graničnom prelazu Kula, prema Kosovu, potvrdili su izvori bliski crnogorskoj policiji, a preneli podgorički mediji.

Keljmendi mlađi je Crnu Goru napustio juče, nakon što mu je policija pre dva dana uručila rešenje o proterivanju, po nalogu resornog ministarstva. Rešenje da je nepoželjan u Crnoj Gori usledilo je kao reakcija na privođenje zbog remećenja javnog reda i mira i činjenice da je i ranije osuđivan. Njemu je izrečena i zabrana ulaska u Crnu Goru u naredne dve godine. Prethodno on je kažnjen novčano.

Pre nepunih mesec dana, Liridon Keljmendi pušten je iz zatvora Spuž u Crnoj Gori gde je mesec i po dana boravio zbog podstrekivanja službenika MUP-a da njemu i bratu Elvisu daju lažna crnogorska dokumenta. Njihov otac Naser Keljmendi uhapšen je u Prištini močetkom maja, nakon što je Sud BiH za njim raspisao poternicu Interpola.

Keljmendi stariji tereti se da je povezan sa nekoliko slučajeva ubistava, organizovanog kriminala, trgovine drogom i pranja novca. Stejt department je ranije stavio Keljmendija na "crnu listu" osoba opasnih po interese SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track