HRVATI KRILI: Srpski kriminalac Mikac pronađen mrtav u stanu u Zagrebu

Droga ili srce

HRVATI KRILI: Srpski kriminalac Mikac pronađen mrtav u stanu u Zagrebu

Crna Hronika -
Beograđanin je umro još u januaru, ali zagrebačka policija to iz nekog razloga nije objavila

ZAGREB - Srpski kriminalac Dragoljub Makić zvan Mikac preminuo je u 32. godini u stanu na Ravnicama u Zagrebu gde se skrivao od srpskog, ali i slovenačkog pravosuđa.

Taj Beograđanin je umro još u januaru ove godine, ali zagrebačka policija je to iz nekog razloga odlučila da ne objavi. Nezvanično, u MUP kažu da je slučaj rešen pošto je obdukcija pokazala da mu je presudila droga koju je redovno koristio.

Međutim, to opovrgava njegova devojka, Zagrepčanka koja tvrdi da Mikac nije bio narkoman, nego sportista i da je umro zbog urođene srčane mane, a sve to, kaže ona, jasno piše u toksikološkom nalazu.

"Taj dan kada je umro uzeo je tabletu za smirenje jer nije mogao da zaspi i više se nije probudio. Nazvala sam Hitnu pomoć, ali mi nisu mogli pomoći. Bio je sportista, a sa drogom nije imao nikakvih kontakata, policija laže kada to kaže", kaže njegova devojka.

Mikac je odrastao u beogradskom domu za decu, a kada je stasao 2000. kupio je kartu za Nemačku, u kojoj je proveo devet godina baveći se kriminalom, prvenstveno pljačkama. Kada se vratio u Beograd učestvovao je u nekoliko krađa automobila, ali vrlo brzo su ga uhvatili i osudili na 2 godine i 8 meseci zatvora, koje je odležao, a odmah potom otišao je u Sloveniju gde je “radio” sa svojim vršnjakom iz Beograda Sašom Marijančevićem.

U leto 2011. hrvatski inspektori obojici su stavili lisice na ruke, posle čega su deportovani u Srbiju, ali Mikac je uspeo da pobegne ispred VI policijske stanice u Beogradu, pa je u novembru došao u Zagreb gde je bio do smrti.Marijančević je u Remetincu iz kojeg je pokušao da pobegne skočivši kroz prozor sobe istražnog sudije. Beg mu nije uspeo, uhvaćen je odmah ispred suda gde je i fotografisan sa širokim osmehom na licu. Kasnije je komentaridao da je morao barem da pokuša.

Makić i Marijančević nisu jedini srpski kriminalci koji su se skrivali u Hrvatskoj, bilo je tu i pripadnika tzv. zemunskog klana poput Cvetka Simića, Sretka Kalinića Zveri i Miloša Simovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track