Atentator na Đinđića traži uslovni otpust!
Foto: Kurir

Željko Tojaga izdržao dve trećine kazne

Atentator na Đinđića traži uslovni otpust!

Crna Hronika -
Tojaga je stekao pravo da to traži, ali je na Specijalnom sudu da odluči da li će to odobriti ili neće. Mi ćemo to svakako zatražiti, rekao je advokat Krsto Bobot

POŽAREVAC - Odbrana bivšeg pripadanika "crvenih beretki" Željka Tojage, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod nekadašnje hale "Limes", zatražiće na jesen njegovo uslovno puštanje na slobodu, pošto su se stekli uslovi, potvrdio je njegov advokat Krsto Bobot.

Bobot kaže da Tojaga po zakonu sada ima pravo da traži uslovni otpust, pošto je izdržao dve trećine kazne, ali da je diskreciona odluka suda da li će to odobriti ili ne.

"Tojaga je stekao pravo da to traži, ali je na Specijalnom sudu da odluči da li će to odobriti ili neće. Mi ćemo to svakako zatražiti. Nismo još formalno podneli zahtev, ali ćemo verovatno podneti od septembra ili oktobra", rekao je Bobot.

Bobot je napomenuo da za presude Specijalnog suda ne važi izmena zakona da će sud posle dve trećine izdržane kazne uvek dati uslovni otpust, ako se zatvorenik dobro vlada na izdržavanju kazne.

Tojaga se nalazi u Sedmom paviljonu, strogo čuvanom delu požarevačkog zatvora. U aprilu su se stekli uslovi da podnese zahtev za prijevremeno puštanje na slobodu.

Podsetimo, bivši pripadanik "crvenih beretki" osuđen je na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod nekadašnje hale "Limes", 21. februara 2003. godine. Tojaga se tereti da je sa pripadnikom "crvenih beretki" Zvezdanom Jovanovićem (48) planirao da iz "zolje" puca na kolonu automobila premijera Đinđića, ali se od tog plana odustalo zbog mogućih većih žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track