Hanibal Lektor umro od infarkta u zatvorskoj bolnici!
Foto: Tanjug

Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu,

Hanibal Lektor umro od infarkta u zatvorskoj bolnici!

Crna Hronika -
Stražari su ga našli mrtvog u sredu oko pet sati ujutru. Po zakonu je njegovo telo prebačeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Obdukcija je pokazala da ga je srce izdalo u snu, objašnjava sagovornik blizak ovom slučaju

Psihijatrijski bolesnik avganistanskog porekla R. I. (39), poznat pod imenom Hanibal Lektor, jer je kašikom pokušao da prekolje stražara A. S. (29) Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu, umro je od posledica infarkta u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

"Stražari su ga našli mrtvog u sredu oko pet sati ujutru. Po zakonu je njegovo telo prebačeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Već sledećeg dana obdukcija je pokazala da ga je srce izdalo u snu - objašnjava naš sagovornik blizak ovom slučaju.Stražar A. S. (29) se trenutno nalazi u svom domu sa porodicom, jer je još na bolovanju. Ide redovno na previjanje rane na vratu i čim mu zaraste vratiće se svojim poslovnim obavezama. U razgovoru sa kolegama rekao je da ga je „zatvorenik iznenadio jer je bio tik iza vrata“.

Preminuli zatvorenik u ovoj ustanovi nalazi se od 2006. zbog pokušaja ubistva. Nikada nije pravio slične probleme i važio je za mirnog pacijenta. Međutim, verovatno mu se psihičko stanje pogoršalo kada je odlučio da napadne stražara. Tog jutra ga je čekao iza vrata kupatila sa kašikom, koju je nekoliko dana oštrio i spremajući se za napad.- Posle ovog incidenta podvrgnut je novom lečenju i terapija mu je promenjena. S obzirom na prirodu njegove bolest, nije bio svestan šta je uradio. Posle napada na stražara vraćen je u istu sobu, jer nije bilo potrebe za dodatno kažnjavanje. Ništa nije ukazivalo da će doživeti srčani udar, jer se radi o mlađem čoveku - objašnjava naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja