OSVETA: Miloš Delibašić planirao likvidaciju policajaca!

Ubistvo naredio da spreči istragu

OSVETA: Miloš Delibašić planirao likvidaciju policajaca!

Crna Hronika -
Delibašićeva ekipa je imala saznanja o kretanju i planovima dvojice policajaca za letovanje. Delibašić je znao da planiraju odmor na Crnogorskom primorju i od saradnika je tražio da ih tu ubiju

BEOGRAD - Miloš Delibašić (29) zvani Delija, sestrić Slobodana Šaranovića, koga srpska policija tereti za zločinačko udruživanje planirao je ubistvo dvojice inspektora beogradske policije koji su 2008. njega i trojicu saučesnika uhapsili zbog pljačke zlatare “Izrael dajmond centra” u Beogradu iz koje su ukrali nakit vredan dva i po miliona evra.

Dvojicu inspektora Uprave kriminalističke policije planirao je da ubije kada bi oni došli u Crnu Goru na letnji odmor.

- Delibašićeva ekipa je imala saznanja o kretanju i planovima dvojice policajaca za letovanje. Delibašić je znao da planiraju odmor na Crnogorskom primorju i od saradnika je tražio da ih tu ubiju. Naredio je ubicama: „Hoću da se policajci u Srbiju vrate u kolicima“ - kaže izvor iz MUP Srbije.

Delibašićeve planove upravo je i omela beogradska policija na osnovu čijih podataka je 16. juna uhapšen u Crnoj Gori. Osumnjičen je da je organizovao ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića 2. juna u Budvi. Ubistvo je naručio i platio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović, za kojim policija još traga, a kao ubice angažovao je saradnike iz pljačke zlatare Miloša Vojnovića i Slavišu Novakovića.

Njihovo hapšenje pokrenulo je akciju koja je dovela i do rasvetljavanja ubistva Nikole Bojovića, izvršenog po naređenju Slobodana Šaranovića, a zatim i hapšenje Ratka Koljenšića, Šaranovićevog rođaka, i Saše Cvetanovića, zvanog Pit Bul, iz Vranja. Sva trojica uhapšena su u Budvi i čeka se njihovo izručenje Srbiji gde će im biti suđeno.

- Cvetanović je kontakt sa Šaranovićem napravio preko brata Jugoslava, koji je kod Šaranovića radio u kazinu, i koji je pre tri godine hapšen u Beogradu kada je iznajmio stan Daliboru Despotoviću i Milošu Kljajiću koje je iz Crne Gore Šaranović prvi put poslao da ubiju Luku Bojovića, kaže izvor.

Saša Cvetanović, pre ubistva Nikole Bojovića, odgovarao je za krađe, provale, tuče.

- Nema podataka da je ranije učestvovao u plaćenim ubistvima, ali znamo da je Šaranović planirao još dva zločina. Ubistvo Bojovića naredio je u ime osvete za ubistvo brata Branislava, za koje je sumnjičio vođu “zemunaca” Luku Bojovića. Planirao je i ubistvo dvojice Bojovićevih bliskih saradnika, Luke Đurovića u Baru i Filipa Koraća u Beogradu, navodi on.

Pljačka zlatarePlen koji su pljačkaši oteli 12. juna 2008. iz „Izrael dajmond centra“ u Kolarčevoj ulici jedan je od najvećih koji su ukradeni iz zlatara u Srbiji.

Razbojnici su poharali više od milion evra nakita. Napadači su presreli Branislava Popovića (61), radnika zlatare, držali ga zatočenog u kombiju, sve dok im nije otključao zlataru i sef.

U Specijalnom sudu zbog pljačke, pored Miloša Delibašića, na zatvorske kazne su osuđeni Slaviša Novaković, Goran Bojanić, Miloš Vojnović i Aleksandar Nenezić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track