ZAPALILI POLICAJCU AUTOMOBIL:  Osuđena profesorka i njen dečko!

Moraju da isplate milionsku odštetu

ZAPALILI POLICAJCU AUTOMOBIL: Osuđena profesorka i njen dečko!

Crna Hronika -
Sud u Paraćinu osudio je profesorku Tehničke škole Jelenu Zobenicu na šest meseci zatvora, a njenog dečka na Sašu Ristića na sedam

PARAĆIN - Osnovni sud u Paraćinu izrekao je kaznu zatvora Saši Ristiću (34) iz Despotovca u trajanju sedam meseci, a profesorki engleskog jezika u Tehničkoj školi u Despotovcu Jeleni Zobenici šest meseci, zbog nagovora i podmetanja požara u kome je izgoreo automobil policijskog inspektora.

Ristić je 4. jula u Despotovcu zapalio automobil policijskog inspektora Policijske stanice u Despotovcu Miloša Jevtića, koji je bio parkiran ispred njegove (Jevtićeve) porodične kuće, koja je oštećena u požaru.

Osuđeni Ristić je to uradio na nagovor Zobenice, s kojom se tada zabavljao.

Motiv za podmetanja požara je, kako je sud utvrdio, krivična prijava koju je Jevtić podneo protiv Zobenice zbog posedovanja droge (dva grama heroina).

Ristić i Zobenica su osuđeni i na novčanu kaznu od po 100.000 dinara i nadokandu štete Jevtiću u iznosu od 1.420.000 dinara.

Zobenica je na suđenju, kako je rečeno novinarima u sudu, negirala da zna šta radi njen momak, a za heroin koji je kod nje pronađen je rekla da je kupila za Ristića.

Psihijatar, sudski veštak, izjavio je na suđenju da se Zobenica leči od depresije, ali da u medicionskoj dokumentaciji nema podataka o tome da se leči od narkomanije.

Ristić je, prema izjavi sudskog veštaka, lečen od narkomanije na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice u Ćupriji.

U kaznu zatvora Ristiću i Zobenici, koju je izrekao sudija Radoslav Simić, uračunato je vreme provedeno u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track