Najnovije vesti

ZAVIDOVIĆI: Egipćanin uhapšen zbog serije prevara u SAD!

Interpolova poternica

ZAVIDOVIĆI: Egipćanin uhapšen zbog serije prevara u SAD!

Crna Hronika
Zbog serije prevara Egipćaninu preti 20 godina zatvora ako bude izručen u SAD

SARAJEVO - Inspektori Službe za poslove sa strancima otkrili su u Zavidovićima državljanina Egipta za kojim je kancelarija Interpola u Vašingtonu 2010. godine raspisala "crvenu poternicu" zbog prevara u Sjedinjenim Američkim Državama.

U skladu s americkim zakonodavstvom, njemu preti 20-godišnja zatvorska kazna, a lociran je na osnovu operativnih podataka o boravku bezbednosno-interesantnih stranih državljana u Bosni i Hercegovini.

Nakon obrade u Službi, inspektori za strance su Egipćanina predali pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su ga nakon hapšenja predali Sudu BiH radi određivanja ekstradiconog pritvora i sprovođenja procedure njegove ekstradicije iz BiH.

Poternica je raspisana 2010. godine, a Egipćanin je u međuvremenu izvadio novi egipatski pasoš s manjom korekcijom imena čime je, najverovatnije, pokušao da izbegne postupanje po poternici iz Vašingtona.

Taj pokušaj osujetili su inspektori Službe i detaljnom proverom podataka državljanina Egipta utvrdili da je reč o osobi za kojom traga američki pravosudni sistem.

Ekstradicioni pritvor i dalji postupak ekstradicije u nadležnosti je Suda BiH.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...