BANJALUKA: Napadači na vozilo ministarke Golić dobili tužbe!
Foto: Preent

Demolirali porodični pasat

BANJALUKA: Napadači na vozilo ministarke Golić dobili tužbe!

Crna Hronika -
Tužilaštvo je optužnici za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe imovine dodalo i predlog za produženje pritvora jednom od nasilnika

BANJALUKA - Banjalučko Okružno tužilaštavo podiglo je danas optužnicu protiv sugrađana Mirka Kovačića i Nemanje Kršića, osumnjičenih da su oštetili automobil u dvorištu porodične kuće ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić.

Optužnici za krivična dela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe imovine dodat je i predlog Tužilaštva za produženjem pritvora za osumnjičenog Kovačića.

Policija je uhapsila Kovacića (24) zbog sumnje da je 1. septembra oštetio automobill porodice Golić, nakon što je u ugostiteljskom objektu došao u verbalni sukob s jednom osobom iz Banjaluke kojoj je, ustvari, "hteo da polupa vozilo".

Međutim, Kovačić i negovi pomagači su "pogrešili" i oštetili auto Golićevih.Da bi ministri u Vladi RS trebalo da imaju veću zaštitu od sadašnje smatra i premijerka Željka Cvijanović, koja je povodom tog događaja istakla da "vandalizam mora biti propisno sankcionisan".

"Ovo je pokazalo ranjivost jednog sistema na kojem se mora raditi. Nije primereno ni normalno da neko ko obavlja važnu funkciju nema određenu zaštitu", rekla je Cvijanović, navodeći da su ministri, koji se bave odgovornim poslovima, više izloženi i određenim pritiscima i treba da budu više i zaštićeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track