OSTVARIO PRETNJE: Ljubomorni muž ubio ženu, pa pucao u sebe!

Krvava porodična tragedija dogodila se u Somboru

OSTVARIO PRETNJE: Ljubomorni muž ubio ženu, pa pucao u sebe!

Crna Hronika -
Gojko Zelenčić (56) iz pištolja usmrtio suprugu Jadranku (51), a Jadrankina majka tvrdi da Gojko nije mogao da podnese činjenicu da je njegova supruga bila uspešna poslovna žena

SOMBOR - Ostvario pretnje!Gojko Zelenčić (56) iz Sombora ubio je preksinoć oko 20 sati hicima iz pištolja suprugu Jadranku (51) u porodičnoj kući u Ulici Stevana Sremca, nakon čega je i sebi ispalio hitac u glavu. Ipak, kad su došli lekari i policajci, Gojko je još davao znake života i hitno je prevezen u novosadsku bolnicu.Godine paklaŠokirane komšije ni dan posle zločina ne mogu da dođu sebi od šoka! Zelenčiće opisuju kao mirne, dobro situirane komšije, koji, koliko je njima bilo poznato, nisu imali porodičnih problema. Međutim, majka ubijene Jadranke Milka Jozić otkriva za Kurir da je istina bila potpuno drugačija!- Moja ćerka je godinama prolazila kroz pakao! Gojko je bio bolesno ljubomoran i godinama je psihički maltretirao moju ćerku. Nije se libio ni da je tuče, a moja Jadranka je, jadnica, ćutke trpela svu tu torturu! Na kraju ju je ubio - kroz suze je za Kurir ispričala turobnu istinu unesrećena Milka. Ona dodaje da je pre nedelju dana otišla u policiju i prijavila da Gojko psihički i fizički zlostavlja njenu ćerku.- Oboje su završili u policiji, a s Gojkom su inspektori dugo razgovarali. Uveravao ih je da će se smiriti, ali samo nekoliko dana kasnije Jadranka je pobegla kod mene! Ja stanujem preko puta njihove porodične kuće. Tada mi je rekla: „Mama, ne mogu više! Hvala ti što si ga prijavila, ja nisam imala hrabrosti za to“ - priča Milka.Razgovor majke i uplašene ćerke tada je prekinulo lupanje na vratima.- Bio je to Gojko, a ja sam ga pitala: „Zete, da li ti to nju tučeš kad ona ovoliko plače“. Kratko mi je rekao: „Malo. Tu su deca, neću više da pravim probleme“ - rekla je Milka.Jadranka se potom vratila svojoj kući jer je čula da je došla njena ćerka Sandra.Htela da se razvede- Ja sam pitala Gojka da li je istina da Jadranki preti pištoljem, a on je istog trenutka ustao i otišao. Gojko nije mogao da podnese to što je Jadranka bila cenjena i uspešna poslovna žena. Radila je u preduzeću „Zapadna Bačka“, a imala je i knjigovodstvenu firmu, u kojoj su joj radili sin Danijel i ćerka Sandra. Ubeđena sam da je Gojko zbog toga bio iskompleksiran. Nerviralo ga je kad god bi ona išla na seminare, a nedavno mu je rekla i da će podneti zahtev za razvod - ispričala je Milka.

Mesto zločina... Kuća Zelenčića u kojoj je Gojko usmrtio Jadranku
Mesto zločina... Kuća Zelenčića u kojoj je Gojko usmrtio Jadranku

Ubica u teškom stanjuGojko je posle ukazane lekarske pomoći u somborskoj bolnici hitno transportovan u Urgentni centar u Novom Sadu.- Pacijent ima teške povrede glave, životno je ugrožen i nalazi se na odeljenju intenzivne nege - kazala je za Kurir Jelena Jurišin, portparol Kliničkog centra Vojvodine.

Hronologija /Porodični zločini/- 9. 9. 2013 - Bratislav Janković (55) iz Kruševca s nekoliko udaraca metalnom šipkom u glavu ubio suprugu Slađanu (47), koju je godinama psihički i fizički maltretirao, a povod za ubistvo bila je njena odluka da živi kod komšije.- 30. 8. 2013 - Mustafa Ćatović (51) u nervnom rastrojstvu u Veljem Polju kod Tutina pištoljem ubio suprugu Ajkunu (46) i ćerku Almasu (13), pa sebe.- 22. 8. 2013 - Ivana Bokan (38) u porodičnoj kući u Veterniku pištoljem ubila na spavanju supruga Branka (50).- 6. 7. 2013 - Radovan Gudurić (53) s više od 20 uboda nožem usmrtio bivšu suprugu Desanku (45) u kafani u Atenici kod Čačka, pa sebi prerezao grlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja