KALAŠNJIKOVIM NA EULEKS: Carinik povredama podlegao u mitrovačkoj bolnici

Napad automatskim oružjem kod Zvečana

KALAŠNJIKOVIM NA EULEKS: Carinik povredama podlegao u mitrovačkoj bolnici

Crna Hronika -
Napad, najverovatnije, iz kalašnjikova dogodio se kod mesta Balaban, na putu između Kosovske Mitrovice i Leposavića
1 / 4

ZVEČAN - Audrius Šenavičius carinik Euleksa je ubijen kada je jutros, oko 8 časova iz automatskog oružja, najverovatnije kalašnjikova, pucano na džip Euleksa u kojem su bili policajci i carinici.

Direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović u međuvremenu je potvrdio informaciju o smrti pripadnika Euleksa rekavši da je on podlegao povredama. Doktor Ivanović je kazao da je ranjeni dovezen u bolnicu u nesvesnom stanju, kao i da su lekari tokom reanimacije od skoro sat vremena pokušali sve što je bilo u njihovoj moći, ali da daje uspeh izostao. Pripadnik Euleksa, koji je podlegao teškim povredama, imao je prostrelne rane grudnog koša i desne potkolenice.

Nezvanično, carinik je vozio džip u kojem su bile još jedna ili dve osobe koje su išle da preuzmu smenu na prelazu Jarinje. Da li su i te osobe ranjene u napadu zasad je nepoznato.

Napad je izvela nepoznata osoba ili više njih, najverovatnije iz kalašnjikova i to u mestu Balaban, ispred nadvožnjaka. Napadač je bio na levoj strani puta, odmah iznad Ibra odakle je i pucao.

Pripadnici Euleksa pod punom ratnom opremom vrše uviđaj. Osim magistrale blokiran je i železnički saobraćaj jer je pruga veoma blizu. Automobili i manji kamioni preusmeravaju se na alternativne pravce, a na putu je već formirana duga kolona kamiona i šlepera. Put koji vodi od Zvečana do mesta napada trenutno je blokiran, a niko iz KPS niti drugih međunarodnih organizacija na Kosmetu ne želi da komentariše ovaj napad.

Oružani napad se dogodio na putu između Kosovske Mitrovice i Leposavića, blizu raskrsnice na kojoj se odvaja put za Banjsku.

http://www.youtube.com/watch?v=Qd1_GKNq5FA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja