UŽAS: Došli da spreme zimnicu, pa stradali u požaru

Nezapamćena tragedija u selu Niševac kod Svrljiga

UŽAS: Došli da spreme zimnicu, pa stradali u požaru

Crna Hronika -
Radmila Krstić (62) izgorela je na spavanju, a njen nevenčani suprug Zoran Stojadinović (65) stradao je od strujnog udara dok je pokušavao da ugasi vatru

SVRLJIG - Strašna sudbina.Nišlije Zoran Stojadinović (65) i njegova nevenčana supruga Radmila Krstić (62) stradali su u požaru u selu Niševac kod Svrljiga u subotu oko 23 sata. Oni su u vikendicu na selu došli da bi spremili zimnicu, ali je vatra zahvatila njihovu kuću dok su spavali. Nesrećna žena je izgorela u krevetu, a Zoran je najverovatnije poginuo od strujnog udara dok je pokušavao da ugasi vatru.Vatra u manjoj kućiVatra je buknula iznenada oko 22.50 u manjoj kući Zoranovog pokojnog oca, koja je tik uz kuću u kojoj su Zoran i Radmila spavali na spratu. Dim i prasak urušenog krova probudili su domaćina, koji je u pidžami istrčao u dvorište. On je potom otvorio vrata manje kuće, čime je omogućio naglo prodiranje kiseonika u prostorije, što je pogodovalo da se vatra naglo razbukti. Stojadinović je dohvatio baštensko crevo i počeo da gasi vatru.U pomoć mu je prvi priskočio najbliži komšija Ljubiša Rajković (42).- Moja majka je čula dozivanje, probudila me i odmah sam otrčao do komšije. Vatra je u tom trenutku zahvatila i veću kuću. Plamen i dim kuljali su na sve strane. Zoran je hteo da se probije na sprat, gde je spavala Radmila, ali drveno stepenište već je izgorelo. Mogli smo samo da gledamo kako vatra guta unutrašnjost kuće i pokućstvo - priča komšija Rajković.On je izašao iz dvorišta da pozove vatrogasce, a Zoran je ostao kraj česmice. Kad su vatrogasci stigli, unutrašnjost kuće je već potpuno izgorela, a Zorana su našli mrtvog kraj česmice.Imao tri infarkta- Veruje se da je Zoran stradao od strujnog udara. Naime, dok je s komšijom crevom gasio požar, požalio se da ga drma struja. Varnice su izbijale iz spojeva žica, a struja se prenosila na mokro tlo i česmu. On je u prvom trenutku bacio crevo, ali ga je verovatno ponovo uzeo da bi pokušao da se probije do Radmile i spase je - kaže Goran Milosavljević, koji je kao podstanar živeo u manjoj kući, u kojoj je izbio požar, a koji u vreme nastanka vatre nije bio u kući.Prema prvim nalazima istrage, najverovatniji uzrok izbijanja požara je nestručno izvedena električna instalacija. Telo Zorana Stojadinovića prebačeno je na obdukciju u Niš da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Veruje se da je stradao od strujnog udara, ali se ne isključuje ni mogućnost srčanog udara jer je nesrećni čovek ranije doživeo tri infarkta.

Ovde je buknulo... Požar je izbio u manjoj kući
Ovde je buknulo... Požar je izbio u manjoj kući

Zgarište... Krevet na kom je nađeno telo Radmile Krstić
Zgarište... Krevet na kom je nađeno telo Radmile Krstić

Nastradao... Zoran Stojadinović
Nastradao... Zoran Stojadinović

Radmilino telo nađeno u krevetuRadmila je stradala u krevetu u sobi na spratu. Nesrećna žena je imala bolesno koleno i teško se kretala, ali po položaju nađenog tela verovatno se prvo ugušila od dima, a potom sagorela u vatri. Na mestu gde je bio krevet ostalo je samo žičano jezgro kreveta i trup bez ruku i nogu, koje su potpuno sagorele. Inače, u požaru je izgorela kompletna unutrašnjost obe kuće i čitavo pokućstvo, urušili su se krovovi i tavanice, stepenice i podovi na spratu.

Upoznali se pre nekoliko meseciZoranu je supruga umrla pre nekoliko godina. Dugo je živeo sam u stanu, a pre nekoliko meseci je upoznao Radmilu. Imali su svako svoj stan, a u kuću u Niševcu su odlazili za vikend.- Došli su u sredu, nameravali su da ovde spreme zimnicu i renoviraju kupatilo u kući na spratu. Na dan tragedije išao sam u šumu po drva, došao sam oko 21 sat i zatekao ih na večeri. Nudili su me pićem, ali sam žurio da odvezem drva u Svrljig. Dok sam se vratio, kuća je već bila izgorela - priča za Kurir podstanar Goran Milosavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track