IZGORELI: Radmila je Zoranu vratila volju za životom, a sada ih nema!

Tragedija porodica Stojadinović i Krstić

IZGORELI: Radmila je Zoranu vratila volju za životom, a sada ih nema!

Crna Hronika -
Moj otac je bio bolestan i potišten, a Radmila ga je preporodila, rekla ćerka nastradalog Zorana Stojadinovića. I Radmila bila oduševljena Zoranom, kaže njena ćerka

NIŠ - Tuga!Veliki požar u selu Niševac kod Svrljiga uneo je tugu i muk u kuće nastradalih Radmile Krstić (63) i njenog nevenčanog supruga Zorana Stojadinovića (65). Sinovi i ćerke nastradalih tvrde da je poznanstvo Zorana i Radmile bilo prava sreća, koja je samo posle dva-tri meseca sagorela u požaru!Bio kao preporođen- Posle smrti naše majke Nevenke, stalno smo obilazili oca, koji je živeo sam i pomagao nam šakom i kapom iako je i sam imao skromnu penziju. Pola penzije davao je na lekove, a drugu polovinu svojoj deci, koju je bezgranično voleo jer su mu bila jedina radost. Imao je tri infarkta i godinama je bio potišten jer ga je samoća pritiskala. Kad je letos upoznao Radmilu, činilo mi se da se preporodio. Zaboravio je i bolest i samoću i stvarno se radovao jer je i ona bila vesela i druželjubiva žena. Sve je, međutim, nestalo u jednom momentu. Danas nam telefoni zvone sve vreme, tek sad vidim koliko je otac imao prijatelja i koliko su ga cenili - priča kroz suze Zoranova ćerka Jasmina.Ona dodaje da je oca i Radmilu poslednji put videla pre polasku u Niševac.- Svratili su da se pozdrave, kao da su nešto slutili. A bili su radosni, puni života i ljubavi... - kaže Jasmina.Odbacila štakeGotovo identična priča stigla je i iz Radmiline porodice.- Naša majka je dugo bila bolesna. Junački se borila s karcinomom na kolenu, ali je na neki način bila potištena. Kad je u junu upoznala Zorana, rekla mi je: „Upoznala sam jednog simpatičnog dekicu.“ Bila je oduševljena, bacila je štake i hodala bez njih, kao da se dotad nije borila s opakom bolešću! O bolesti više nije pričala ni razmišljala, šalila se s nama i bila vesela - seća se Radmilina najstarija ćerka Vesna.Ona kaže da je Radmila imala velike planove sa Zoranom iako su oboje bili u poznim godinama.- Oboje su voleli selo, planirali su šta će na proleće da sade, koje će životinje da čuvaju... Pre tri dana su krenuli da se odmore u seoskoj idili i spreme zimnicu, ali nije im se dalo - očajna je Vesna.(D. I.)

Zoranu prepuklo srceZvaničan nalaz obdukcije Zorana Stojadinovića nije gotov, ali se veruje da mu je prepuklo srce od tuge i bola zbog stradanja Radmile Krstić. Kada je vatra buknula i Zoran pokušao da lokalizuje požar, pridružio mu se komšija, koji je, videvši da struja varniči na sve strane, brzo izašao iz dvorišta. Međutim, uprkos opasnosti, Zoran je pokušavao da se probije kroz plamen do sobe u kojoj je ostala Radmila, ali nije uspeo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track