BEZ EMOCIJA: Lukin ubica mrtav hladan na saslušanju
Foto: Kurir Štampano

Vozač „kantrimena“ odbio da odgovara

BEZ EMOCIJA: Lukin ubica mrtav hladan na saslušanju

Crna Hronika -
Marko Milićev (33) jedino je izgovorio da je Srbiju napustio kao slobodan građanin

BEOGRAD - Marko Milićev (33), koji je 25. jula na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanovića (21), juče nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome gde je sakrio „kantrimen“, već je samo nezainteresovano pokušao da objasni da nije ni od koga bežao.- Mene je policija 7. avgusta privela u Beogradu. Saslušavali su me pet sati i kad su mi rekli da mogu da idem, pitao sam ih da li mi je kretanje ograničeno. Odgovorili su da sam slobodan građanin - rekao je Milićev, koji tokom celog saslušanja nije pokazao nikakve emocije, bilo da je reč o strahu ili besu.Uhvaćen u „audiju“Podsetimo, Milićeva je policija zaista uhapsila 7. avgusta u Beogradu zbog sumnje da poseduje drogu. On je priveden, a „audi TT“ u kom je bio oduzet mu je, pošto je utvrđeno da je ukraden. Međutim, pošto narkotici nisu pronađeni kod njega, ubrzo je pušten na slobodu. U tom trenutku policija još uvek nije imala čvrste dokaze da je on bio za volanom automobila koji je usmrtio Luku.Pošto je sudiji pokušao da objasni da on zapravo nije bežao, Milićev je kratko dodao:- To je sve što imam da kažem, po savetu mog advokata, na dalja pitanja neću odgovarati.Zamenik tužioca postavio mu je potom brojna pitanja, uključujući i gde je „kantrimen“, ali je Milićev samo nezainteresovano slušao i svaki put odgovarao:- Neću da odgovaram na pitanja.Inače, na prvo saslušanje otkad je izručen Marko Milićev doveden je u 10.15. Kako Kurir nezvanično saznaje, umalo da i ono bude odloženo, s obzirom na to da po pravilniku suda nije dozvoljen dolazak u bermudama.- Načinjen je izuzetak jer ovaj osumnjičeni nije imao šta drugo da obuče. Do saslušanja nije imao pravo na posete, pa niko nije mogao ništa da mu donese. Već danas u prvu posetu trebalo bi da mu dođe otac, koji je za to dobio dozvolu - kaže izvor Kurira.Potraga za kolimaOsim pantalona koje nisu prikladne za sud, Milićev je na sebi imao pamučnu crnu majicu i patike, a bio je uredno obrijan. Na sledeće saslušanje pred tužioca Milićev bi trebalo da bude izveden već u petak.U međuvremenu, kako je juče izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kriminalistička policija i dalje traga za „kantrimenom“.

Dolazak u sud... Marica u kojoj je bio Milićev
Dolazak u sud... Marica u kojoj je bio Milićev

NagodbaPOMAGAČIMA PONUĐENA NANOGICATreće osnovno tužilaštvo u Beogradu ponudilo je sporazum o priznanju krivice za šestoro osumnjičenih pomagača Marku Milićevu. Kazne koje su im ponuđene su u rasponu od šest do deset meseci kućnog zatvora, ali je još uvek neizvesno da li će ih okrivljeni prihvatiti. Sporazum o priznanju krivice nije ponuđen samo Milićevu i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću, za kog se sumnja da je sakrio automobil „kantrimen“.

Došao da vidi sinaNISAM MU JA OTAC!Pred saslušanje Marka Milićeva, u zgradu Palate pravde, došao je i njegov otac. On je nakratko razgovarao s Dejanom Ćasićem, kog je Milićev angažovao za branioca, a zatim je ostao strpljivo da čeka da vidi sina. Straža mu nije dozvolila da priđe, kao ni da mu da stvari koje je poneo.Međutim, kad smo hteli da ga pitamo za komentar, on je samo odmahnuo glavom i kratko rekao:- Nisam mu ja otac!

PITANJA NA KOJA NIJE HTEO DA ODGOVORIDa li je tačno da je boravio na teritoriji Kine?U kom vremenskom periodu je bio u toj državi?Kod koga je boravio u Kini?Da li želi da kaže gde je „kantrimen“?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track