EKSKLUZIVNO: Narko-diler ubio Luku Jovanovića
Foto: Kurir štampano

Identifikovan vozač „mini-kuper kantrimena“ s Brankovog mosta

EKSKLUZIVNO: Narko-diler ubio Luku Jovanovića

Crna Hronika -
Najverovatnije je reč o osobi poznatoj javnosti koja je vozila ukradeni „kantrimen“ švajcarskih ili italijanskih tablica

BEOGRAD - Ubica Luke Jovanovića (21), kako ekskluzivno saznaje Kurir, jeste narko-diler koji je dobro poznat beogradskoj javnosti.

On je identifikovan kao osoba koja je 25. jula oko 4.20 „mini-kuperom“ udarila Luku na Brankovom mostu i ovih dana se očekuje njegovo hapšenje.- Steže se obruč oko ubice Luke Jovanovića! Najverovatnije je reč o osobi iz kriminalnog miljea koja je poznata javnosti. Ta osoba se i dalje nalazi u Srbiji, a još se proverava da li je bordo „mini-kuper“ švajcarskih ili italijanskih tablica. Verovatno je reč o ukradenom vozilu - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Prepoznale ga devojkeKako Kurir saznaje, u otkrivanju vozača ubice mnogo su pomogle devojke koje su na fotografijama prepoznale čoveka koji vozi „mini-kuper“ za kojim policija traga već dve nedelje.- Kada se došlo do saznanja da se vozač „kantrimena“ pre tragedije provodio na beogradskim splavovima, počelo je ozbiljno češljanje svih splavova ispod Brankovog mosta. Izjave su dali zaposleni, ali i gosti tih objekata. Veruje se da je Lukin ubica kobne noći bio na splavu „Lasta“ na Savamalskom keju i da je tamo bio od jedan sat posle ponoći do četiri sata ujutru - kaže naš sagovornik.Prema njegovim rečima, devojke koje su se tada zatekle na „Lasti“ rekle su da znaju ko vozi „mini-kuper“.- Devojkama je proradila savest, pa su ispričale sve što su znale o toj osobi. Čak su i momci koji rade u obezbeđenju „Laste“ potvrdili da je taj „kantrimen“ vrlo često bio parkiran ispred splava - objašnjava naš izvor.Pobegao i od kameraOčigledno je da je beogradski narko-diler vrlo svesno i hladnokrvno pobegao s Brankovog mosta.- Budući da vozač ubica diluje drogu, odlično poznaje ceo grad, pa tako zna i gde su kamere. Naviknut je da se stalno skriva. Posle nesreće je ciljano skrenuo desno, prošao ispod Brankovog mosta i odvezao se Brodarskom ulicom. On je izabrao baš ovu trasu za bekstvo jer je znao da te ulice nisu pokrivene video-nadzorom - kaže sagovornik Kurira.

Prikrivaju gaUBICA NIJE BIO SAM U KOLIMANa snimcima sa sigurnosnih kamera vidi se da u trenutku zločina narko-diler nije bio sam u automobilu.2- Jedna osoba sedela je na mestu suvozača, a druga na zadnjem sedištu. One bi mogle da odgovaraju za prikrivanje krivičnog dela. Samim tim što nisu prijavile zločin, te osobe su postale saučesnici - objašnjava naš izvor.

Lukini roditeljiIMA TU NEKE SIMBOLIKEInformacija da je identifikovan ubica najviše je obradovala Lukinog oca Bojana i maćehu Sanju.- U svemu ovome možda ima i neke simbolike. Luka je preminuo u 21. godini, danas je 21. dan otkako se to desilo. Nismo ni sumnjali da će policija otkriti o kome je reč - kazao je Bojan Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track