LOPOV ISPREBIJAO VLASNIKA KUĆE: Rascopao mu glavu palicom na spavanju

Užas u Beloj Crkvi

LOPOV ISPREBIJAO VLASNIKA KUĆE: Rascopao mu glavu palicom na spavanju

Crna Hronika -

Sinišu Mandžulja (71), američkog državljanina, na spavanju krvnički izudarao pljačkaš koji mu je upao u kuću u nameri da ga opljačka, nanevši mu pritom teške povrede glave

BELA CRKVA - Siniša Mandžulj (71) iz Bele Crkve teško je povređen kada ga je u noći između petka i subote, oko sat vremena iza ponoći, provalnik koji mu je upao u kuću palicom nekoliko puta udario u glavu, a potom pobegao.Mandžulju, koji je inače američki državljanin, pomoć je ukazana u vršačkoj bolnici, gde su mu ušivene posekotine na glavi.Dozivao pomoćKako saznajemo, policija je juče privela nekoliko osumnjičenih, među kojima je jedan maloletnik.U razgovoru za Kurir Mandžulj objašnjava da je spavao kada je osetio jak udarac u glavu.- Spavao sam na stomaku kada me je probudio jak udarac. Onako sanjiv i u šoku, okrenuo sam se, a potom je usledio još jači udarac u čelo. Podigao sam ruke i ćebe da se zaštitim, a on je nastavio da udara, jedan udarac sam dobio po prstu, na kom mi je pukao nokat. Dozivao sam pomoć, a on je sve vreme krvnički udarao nekom palicom i vikao: „Ćuti, ćuti.“ Ne znam kako me nije ubio - kaže potreseni čovek.

Mesto napada... Porodična kuća Mandžulja
Mesto napada... Porodična kuća Mandžulja

U trenutku, kako kaže, provalnik je shvatio da nije uspeo da ga onesvesti, pa se dao u beg.- Jedino što sam uspeo da vidim jeste da je reč o muškarcu sa velikom kapuljačom na glavi. Kada sam nekako uspeo da se uspravim u krevetu i da krenem za njim, on je pobegao. Možda bih ga i stigao da mi oči nisu bile pune krvi i da se nisam upleo u ćebe - priseća se Mandžulj dok nam pokazuje jezivu povredu na glavi.

Ispreturana kuća

TragoviPROVALNIK IZGAZIO BAŠTUDa je provalnik ušao sa zadnje strane kuće, pored razvaljenih vrata, svedoči i činjenica da su njegovi tragovi pronađeni u bašti.- Bašta je ograđena, ali je on preskočio betonski zid i preko bašte došao sa zadnje strane. Staza je bila blatnjava, a nogom je najverovatnije razvalio drvena vrata. Kada je to uradio, nije više imao nijednu prepreku - kaže Mandžulj, koji nam je potom pokazao i odvaljenu letvu od vrata.

(Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja