OTMICA MALE MAŠE: Francuskim kidnaperima još mesec dana pritvora

Opasnost od bekstva

OTMICA MALE MAŠE: Francuskim kidnaperima još mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Kada su u pitanju razlozi za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva, Apelacioni sud je imao u vidu da su u pitanju francuski državljani bez prijavljenog boravišta na teritoriji Srbije i da su se nakon izvršenja krivičnog dela, uputili u bekstvo

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor troma francuskih državljana, osumnjičenih da su 13. marta oteli dvogodišnju Mašu P. u naselju Braća Jerković iz ruku majke i pokušali da pobegnu iz Srbije.

Porptarol suda Mirjana Piljić rekla je da je osumnjičenima pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti i da prema ovoj odluci može da traje do 11. septembra.

Kada su u pitanju razlozi za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva, Apelacioni sud je imao u vidu da su u pitanju francuski državljani bez prijavljenog boravišta na teritoriji Srbije i da su se nakon izvršenja krivičnog dela, za koje se sumnjiče, uputili međunarodnim putem u bekstvo.

"Nisu se zaustavili na znak pripadnika MUP-a već su nasilnim putem probili naplatnu rampu ne zaustavivši se, a što ukazuje da će se saokrivljeni, ukoliko se nađu na slobodi, dati u bekstvo", smatra Apelacioni sud, navela je Piljić. Za ovo krivično delo, kako je podsetila, zaprećena je kazna zatvora od preko 10 godina, a pored toga postoji osnovana sumnja da su maloletno dete tokom dana na sred ulice primenom sile oteli iz ruku majke.

"Navedene okolnosti se tiču izvršenja krivičnog dela, a za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili, prouzrokovali su veliko uzmenirenje javnosti", dodala je Piljić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi istragu povodom otmice deteta protiv Sebastijana Mišela Branša (46), njegove supruge Sandrin Aleksija Gorin Branša (49) i pastorke Kristel Emelin Ulijet (26).

Ova trojka je osumnjičena da su uz upotrebu sile oteli devojčicu, a potom svojim vozilom BMV pokušali da napuste zemlju, ali ih je sprečila pravovremena intervencija policije.

Uhapšeni su dva sata posle otimanja devojčice iz ruku majke Mirjane, na auto-putu Beograd-Zagreb, kod izlaza za Sremsku Mitrovicu.

Tokom vožnje Maša je potpuno presvučena, a kosa joj je bila vezana u repiće, kako ne bi odgovarala opisu koji je majka dala. Sumnja se da je ova trojka delovala organizovano, tako što je Branša otrgao devojčicu i gurnuo majku, njegova supruga je bila za volanom automobila, dok je njena ćerka Kristel glumila majku devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track