SUDIJE, ZAR VAS NIJE SRAMOTA: Kristijanu već treći put odložili robiju!
Foto: Aleksandar Jovanović

Skandalozno: Viši sud usvojio žalbu kriminalca sa Farme

SUDIJE, ZAR VAS NIJE SRAMOTA: Kristijanu već treći put odložili robiju!

Crna Hronika -
Ostanak na slobodi Golubović iskoristio da nastavi sa nasilničkim ponašanjem. Nakon što je Jeleni Milošević polomio nos, pevaču Alenu Mukoviću u živom prenosu pretio ubistvom

BEOGRAD - Kristijan Golubović, narko-diler osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine heroinom ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, moći će do kraja rijalitija da ostane na Farmi pošto mu je Viši sud u Beogradu odložio služenje kazne do 5. januara sledeće godine. Ovo je Goluboviću treće odlaganje odlaska u zatvor!Skandaloznu odluku sud nije obrazložio, već je samo kratko naveo da je Golubović u naredna tri meseca slobodan čovek.Šok u pravosuđu- Dana 29. oktobra Viši sud je doneo rešenje kojim je preinačena odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu i odloženo izvršenje kazne zatvora osuđenom Aleksandru Kristijanu Goluboviću - navedeno je u šturom saopštenju na sajtu Višeg suda u Beogradu.Golubović je, podsetimo, odslužio četiri godine i četiri meseca, a odsluženje ostatka kazne prethodno je uspeo da odloži čak dva puta, i to zbog rođenja deteta. U zatvor je trebalo da se javi 2. oktobra, ali je tada uložio novu molbu, koju Prvi osnovni sud nije usvojio.- Na odluku da mora da se javi u Zabelu Golubović se žalio Višem sudu. U žalbi je naveo da će boravkom u rijalitiju omogućiti materijalnu egzistenciju supruzi i ćerki. Ovo je klasična zloupotreba zakona i praktično znači da svaki osuđenik ubuduće može da traži odlaganje kazne samo na osnovu toga što je, recimo, pronašao posao - kaže sagovornik Kurira iz srpskog pravosuđa.On navodi i da mu je teško da poveruje da je Viši sud odluku doneo samostalno.- Svi smo šokirani ovakvom odlukom. Jasno je gde je mesto narko-dileru, višestrukom povratniku. Ovaj sud ne važi za blag, naprotiv. Upravo zbog toga odluka je vrlo sumnjiva - dodaje naš izvor.Muković se uplašioI dok po oceni Višeg suda Kristijan zaslužuje da bude „čašćen“ sa još tri meseca slobode, narko-diler je nastavio da divlja na Farmi. Nakon što je Jeleni Milošević, poznatijoj pod nadimkom Balerina, nedavno polomio nos, on je u nedelju uveče pred kamerama zapretio ubistvom pevaču Alenu Mukoviću.Naime, tokom emitovanja emisije „Farmeri pitaju farmere“ učesnici rijalitija polemisali su o tome ko je od muškaraca homoseksualac, kada se u diskusiju uključio pevač Lepi Mića i u šali optužio Alena Mukovića da je sklon istom polu, iako je oženjen.

Kristijan mu pretio smrću... Alen Muković
Kristijan mu pretio smrću... Alen Muković

- Ja poznajem dvesta muškaraca koji ženu i decu koriste kao paravan, porodica je najveći paravan za nešto - uključio se u priču Golubović, ali ga je Muković, prekinuo pitajući ga da li misli na sebe. Ovo pitanje Golubovića je isteralo iz takta, usled čega je uputio ozbiljne pretnje mladom pevaču.Neko ga štiti- Pazi šta pričaš, kad pređemo granicu, ide mrtva straža, beng-beng, automatik - upozorio je Kristijan Alena, koji je nakon toga, vidno uplašen, zaćutao.Golubović je na ovaj način nastavio da demonstrira nasilje, a njegovu nezgodnu narav, podsetimo, na svojoj koži osetile su i Tamara Ðurić, na koju je kriminalac prevrnuo sto, kao i Tijana Ðuričić, koju je zbacio sa kreveta, koji je takođe prevrnuo.- Postavlja se pitanje ko njega štiti i kako je uopšte moguće da takav čovek učestvuje u programu zabavnog karaktera, koji se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom - kaže izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.

Briga ih za zakon...  Palata pravde u Beogradu Foto: Nebojša Mandić
Briga ih za zakon... Palata pravde u Beogradu Foto: Nebojša Mandić

Gordana SušaREAGOVAĆEMO POVODOM NASILJARegulatorno telo za elektronske medije (nekadašnja RRA) već sutra će reagovati povodom poslednjih dešavanja na Farmi.- Naravno da ćemo reagovati povodom nasilničkog ponašanja jednog od učesnika. Uopšte nema spora o tome da li ćemo reagovati. Sutra imamo sednicu, na kojoj će biti reči o tome. Mi, inače, vršimo monitoring 24 sata dnevno - kaže za Kurir Gordana Suša, članica Saveta RTEM.

(B. K.)

TužilaštvoOZBILJNA KRIVIČNA DELADragan Jovanović, osnovni javni tužilac u Mladenovcu, izjavio je juče za Kurir da će to tužilaštvo proveriti navode da je Golubović polomio nos Balerini, kao i da je drugom učesniku pretio ubistvom.- Ako se utvrdi da je to tačno, tužilaštvo će reagovati u skladu sa zakonom jer je reč o ozbiljnim krivičnim delima - rekao je tužilac Jovanović za Kurir.

U štampanom izdanju Kurira za utorak, 3. novembra, poklon magazin LISA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track